• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā sākti jaunās Centrālās dzelzceļa stacijas ēkas būvniecības darbi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:07, 20.10.2021 1


Pilnsabiedrība "BeReRix" ir sākusi būvdarbus, kas ir tieši saistīti ar Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas ēkas dienvidu daļas būvniecību dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projektā, aģentūrai LETA pavēstīja "BeReRix" pārstāvji.



Būvdarbi sākas ar pagaidu atbalsta sienas jeb rievsienas izbūves darbiem posmā no stacijas AB tuneļa līdz Timoteja ielai. Šie darbi turpināsies līdz 2022.gada sākumam un tiem sekos intensīvi pašas stacijas ēkas būvniecības darbi.

Būvdarbi tiek veikti paaugstinātas drošības apstākļos, ievērojot visus nosacījumus būvdarbiem tiešā sliežu ceļu, kontakttīklu un elektroapgādes būvju tuvumā. Vilcienu kustības laikā rievsienas būvniecības darbi netiks veikti. Būvdarbu laikā īslaicīgi tiks mainītas vilcienu apstāšanās vietas, kā arī slēgtas atsevišķas pasažieru ejas uz/no vilciena platformām. Šīs izmaiņas būs īslaicīgas un būvdarbu laikā mainīsies, tāpēc pasažieriem jāseko līdzi Stacijas ēkā izvietotajiem informatīvajiem plakātiem un norādēm.

Stacijas ēkas dienvidu daļa būs pats pirmais "Rail Baltica" ēkas siluets. Ir veikti visi sagatavošanas, infrastruktūras pārneses un izbūves darbi, kas bija nepieciešami, lai ķertos klāt Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas jaunās Dienvidu daļas būvniecībai. Būvdarbi sākti ar rievsienas izbūvi, kam sekos ēkas pāļu urbšanas darbi un intensīva būvniecība līdz 2023.gada nogalei, skaidroja "BeReRix" iesaistīto pušu vadītājs Andis Linde.

Intensīvi turpinās arī būvdarbi Lāčplēša ielā, kur notiek "Rail Baltica" jaunā dzelzceļa pārvada būvniecības darbi. Patlaban ir sākti 950 pāļu urbšanas darbi, kas veidos tilta pamatus un nodrošinās nepieciešamo atbalsta funkciju. Pirms pāļu urbšanas darbiem tika veikts padziļināts apkārtējo ēku novērtējums, savukārt būvdarbu laikā "BeReRix" veic rūpīgu apkārtējo ēku monitoringu, atbilstoši ekspertu izstrādātai programmai.

Papildus satiksmes ierobežojumi Lāčplēša ielā netiks veikti, saglabāsies jau šobrīd esošie satiksmes un gājēju plūsmas ierobežojumi Lāčplēša ielas posmā no Kalupes ielas līdz Satekles ielai.

Pilnsabiedrībā "BeReRix" apvienojušies Beļģijas būvniecības uzņēmums "Besix Group", Latvijas būvnieks "Rere būve" un Itālijas būvnieks "Rizzani de Eccher", ar mērķi īstenot projekta "Rail Baltica" nozīmīgu daļu - Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas kompleksa projektēšanu un pārbūvi, jaunu Eiropas platuma sliežu un dzelzceļa tilta pār Daugavu, uzbēruma un pieguļošās infrastruktūras projektēšanu un būvniecību.

Arhitektūras risinājumus izstrādā itāļu "Crew" kopā ar Latvijas "Arhis srhitekti". Būvkonstrukciju risinājumus nodrošina beļģu uzņēmumi "Greisch", "TUC Rail", itāļu DEAL un Latvijas uzņēmumi "Ceļuprojekts" un "BICP". Sliežu risinājumus gatavo Beļģijas eksperti no "TUC Rail, sadarbojoties ar "Konstruktionsgruppe Bauen Latvija". Ēkas inženiertīklus izstrādā "Belam-Riga". Projektēšanas komandā darbojas arī vietējie projektēšanas un inženiertīklu eksperti - "Ceļuprojekts", "Citrus Solutions", "O3FM", "Sprinkleru serviss", "Aqua-Brambis", "El-sana", "Kārlis", "JKIB inženieri".

Kopš 2020.gada janvāra "BeReRix" intensīvi sadarbojas arī ar uzraugošo būvinženieru komandu "Egis-Deutche Bahn", ko veido "Egis Rail SA", "DB Engineering & Consulting GMbH" un "Egis Batiments International".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Lasiet arī

Sabiedrība Piešķir nosaukumus jaunbūvējamām Rail Baltica dzelzceļa stacijām Latvijā

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" jaunbūvējamām dzelzceļa stacijām Latvijā ar satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) rīkojumu piešķirti nosaukumi, liecina par "Rail Baltica" īstenošanu Latvijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika «‎Rīgas Centrālā stacija ir uzrakta, velotiltiņš ir uzbūvēts debesīs»‎ (+VIDEO)

"Rail Baltica" projekts netiks realizēts līdz 2030. gadam, pauž deputāts.

Sabiedrība VDD: turpmāka «Rail Baltica» izbūves aizkavēšanās nav pieļaujama

Neraugoties uz esošajiem sarežģījumiem, turpmāka "Rail Baltica" infrastruktūras izbūves aizkavēšanās nav pieļaujama un projektā ir nepieciešama mērķtiecīga risku pārvaldība, teikts Valsts drošības dienesta (VDD) pagājušā gada darbības pārskatā.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota «Rail Baltica» pirmā no astoņām Rīgas Centrālā mezgla daļām

Ekspluatācijā nodota dzelzceļa "Rail Baltica" pirmā no astoņām Rīgas Centrālā mezgla daļām, aģentūrai LETA pavēstīja par dzelzceļa projekta īstenošanu Latvijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" pārstāvji.