• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Augusi konkurence uz deputātu vietām pašvaldībās

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:09, 06.04.2021


Šogad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās ir augusi konkurence uz deputātu vietām vietvarās, šorīt TV3 pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa.


Foto: LETA

Kopumā pašvaldību vēlēšanām varētu būt iesniegti aptuveni 300 kandidātu saraksti, kas būs mazāk nekā iepriekšējās vēlēšanās, jo ir mazāks ievēlamo pašvaldību skaits.

Bērziņa uzsvēra, ka konkurence uz deputātu vietām ir kļuvusi lielāka - pašlaik konkurence esot aptuveni septiņi kandidāti uz deputāta vietu, bet iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās tā bija pieci kandidāti uz vienu vietu.

CVK pārstāve novērojusi, ka šoreiz ir vairāk kandidātu 20 līdz 40 gadus vecu cilvēku vecuma grupā.

Kā atzīmēja Bērziņa, ja būs jauni Satversmes tiesas spriedumi, kas mainīs pašvaldību robežas, tad šajās pašvaldībās var nākties vēlēšanas atlikt, lai tās sarīkotu vēlāk, jo pašlaik visi lēmumi par vēlēšanu procesu jau ir pieņemti un vienkārši pielabot tos vairs nebūs iespējams.

Savukārt epidemioloģiski CVK gatavojas uz vēlēšanu sarīkošanu pēc "stingrākā varianta", piemēram, prasot vēlētājiem lietot sejas maskas, tomēr kopumā prasības nebūšot īpaši citādākas kā pašlaik sadzīvē.

CVK cer uz vēlēšanu komisiju darbinieku vakcinēšanu pret Covid-19. Bērziņa atzina, ka tam vajadzētu notikt pēc iespējas agrāk, bet ir problēma ar to, ka vēlēšanu komisiju izveide jāpabeidz vien līdz 26.aprīlim, tātad pašlaik vēl nav zināmi visi cilvēki, kas strādās komisijās.

Šodien noslēdzas deputātu kandidātu iesniegšana pašvaldību vēlēšanām, kas notiks jūnija pirmajā nedēļas nogalē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā

Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs ar Stukānu pārrunās iespējamo iejaukšanos vēlēšanu norisē

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien Rīgas pilī plkst.12 tiksies ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu, lai pārrunātu iespējamo iejaukšanos vēlēšanu norisē, norādīja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Sabiedrība Aptauja: lielākā daļa balsstiesīgo, visticamāk, piedalīsies EP vēlēšanās

Lielākā daļa balsstiesīgo, visticamāk, piedalīsies Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, liecina pētījumu centra SKDS pēc Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pasūtījuma veiktā aptauja.

Pasaule Polijā notiek pašvaldību vēlēšanas

Polijā šodien notiek pašvaldību vēlēšanas, kas būs pirmais premjerministra Donalda Tuska valdības pārbaudījums pēc bijušās opozīcijas uzvaras pagājušā gada parlamenta vēlēšanās.

Sabiedrība EP vēlēšanu reitingos līderos nostiprinās Nacionālā apvienība

Marta otrajā pusē lielākais vēlētāju atbalsts Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās bija Nacionālajai apvienībai (NA), liecina pētījumu kompānijas SKDS pēc portāla "Delfi" pasūtījuma veiktā aptauja.