• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


KNAB neesot saņēmis iesniegumu par iespējamu vēlēšanu rezultātu viltošanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:48, 25.04.2024


Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu.


Foto: LETA

Vienlaikus KNAB norādīja, ka trešdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Kas notiek Latvijā?" izskanējusī informācija no uzņēmēja par iespējamu vēlēšanu rezultātu viltošanu ir nopietns signāls, kas pirmšķietami norāda uz valsts sagrābšanas pazīmēm, un šāda nozieguma izmeklēšana ir Valsts drošības dienesta kompetencē.

Papildus KNAB atgādināja, ka pašlaik KNAB lietvedībā ir divas resoriskās pārbaudes par iespējamiem likumpārkāpumiem, kas saistīti ar politisko partiju apvienību "Jaunā vienotība" (JV). Vienā pārbaudē KNAB izvērtē aizdomas par ilgstošu viena uzņēmuma bezatlīdzības pakalpojumu nodrošināšanu politiskajai partijai "Vienotība", savukārt otrā - iespējamo tā saukto aplokšņu algu maksāšanu partijas darbiniekiem un partijai pietuvinātām personām.

KNAB lietvedībā ir arī viens kriminālprocess, kurā iestāde izmeklē iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu bijušā Ministru prezidenta, kurš pārstāv JV, komandējumos.

Tāpat KNAB atgādināja, ka biroja lietvedībā ir bijis viens kriminālprocess, kurā figurēja uzņēmums "SOAAR" un tā pārstāvis. Šo kriminālprocesu KNAB 21.februārī nodeva prokuratūrai, rosinot sākt kriminālvajāšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nacionālajā arhīvā notiek vērienīga rekonstrukcija (+VIDEO)

Sloka ielā 16 esošo ēku projektējis arhitekts V.R. Reslers un tā celta 1908.gadā kā pilsētas lombards.

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Lasiet arī

Sabiedrība Aptauja: lielākā daļa balsstiesīgo, visticamāk, piedalīsies EP vēlēšanās

Lielākā daļa balsstiesīgo, visticamāk, piedalīsies Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, liecina pētījumu centra SKDS pēc Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pasūtījuma veiktā aptauja.

Pasaule Polijā notiek pašvaldību vēlēšanas

Polijā šodien notiek pašvaldību vēlēšanas, kas būs pirmais premjerministra Donalda Tuska valdības pārbaudījums pēc bijušās opozīcijas uzvaras pagājušā gada parlamenta vēlēšanās.

Sabiedrība EP vēlēšanu reitingos līderos nostiprinās Nacionālā apvienība

Marta otrajā pusē lielākais vēlētāju atbalsts Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās bija Nacionālajai apvienībai (NA), liecina pētījumu kompānijas SKDS pēc portāla "Delfi" pasūtījuma veiktā aptauja.

Pasaule Rozenvalds: Izteiktu līderu gaidāmajās EP vēlēšanās visdrīzāk nebūs

Pēc trim mēnešiem gaidāmajās Eiropas parlamenta (EP) vēlēšanās izteiktu līderu visdrīzāk nebūs, sarunā ar aģentūru LETA sacīja politologs Juris Rozenvalds.