• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Raķešu trūkums neļauj Ukrainai aizsargāt jau izremontētos enerģētikas objektus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:38, 27.06.2024


Ukrainā pretgaisa aizsardzības sistēmu raķešu trūkums neļauj aizsargāt pēc uzbrukumiem jau izremontētos enerģētikas objektus, ziņo ASV Kara studiju institūts (ISW).



Ukrainas energouzņēmuma DTEK izpilddirektors Dmitro Saharuks laikrakstam "Kyiv Post" sacīja, ka uz katru pārtvērējraķeti, kas Ukrainai ir nepieciešama aizsardzībai pret Krievijas triecieniem enerģētikas sistēmai, Krievijai ir piecas vai sešas raķetes, ko izšaut uz Ukrainu.

Pēc viņa teiktā, ja Krievija izšauj desmit raķetes uz kādu mērķi Ukrainā, Ukrainas spēkiem būtu jāatbild ar vismaz 12 raķetēm, lai adekvāti aizsargātos pret uzbrukumu.

Viņš uzsvēra, ka krasā atšķirība starp nepieciešamo un faktisko Ukrainas pretgaisa aizsardzības un Krievijas raķešu attiecību nozīmē, ka pārtvērējraķešu trūkuma dēļ nav iespējams nosegt energosistēmas, kuras Ukraina izremontējusi vai remontē.

Krievijas triecieni Ukrainas energosistēmai jau ir būtiski ierobežojuši Ukrainas energoapgādes jaudu, un Krievijas spēki ir spējuši izmantot Kijivas pretgaisa aizsardzības līdzekļu trūkumu, lai šogad maksimāli palielinātu kaitējumu Ukrainas energosistēmai, raksta ISW.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kijiva: Krievi sāk izjust «šāviņu badu»

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģenerālštābā.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 540 490

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 540 490 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule ES samitā apstiprināta vienošanās par bloka augstāko amatu sadali

Eiropas Savienības (ES) samitā Briselē ceturtdien apstiprināta vienošanās par bloka augstāko amatu sadali, paziņojuši diplomāti.

Pasaule Slovākijā vilciena un autobusa sadursmē seši bojāgājušie

Slovākijā ceturtdien pasažieru vilciena un autobusa sadursmē gājuši bojā seši un ievainoti pieci cilvēki, paziņoja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainā nogādāta pirmā «čehu iniciatīvas» munīcijas partija

Pirmā Čehijas iniciatīvas ietvaros ārpus Eiropas iegādātās munīcijas partija nogādāta Ukrainā, otrdien pavēstīja Čehijas premjerministrs Petrs Fiala.

Pasaule Atklāts Trampa padomnieku miera plāns

Divi galvenie Donalda Trampa padomnieki iepazīstinājuši viņu ar plānu, kā izbeigt karu Ukrainā, ja viņš uzvarēs prezidenta vēlēšanās, un tas paredz sarunu sākšanu starp Ukrainu un Krieviju.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 535 660

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 535 660 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule Ukraina notriekusi divas no trim Krievijas spārnotajām raķetēm

Aizvadītajā naktī Ukrainas pretgaisa aizsardzība notriekusi divas no trim Krievijas spārnotajām raķetēm "Kalibr", kas tika raidītas pret mērķiem Ukrainā, svētdien paziņoja Ukrainas gaisa spēki.