• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas zemessargi gadadienu svinēja pilnā kaujas gatavībā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:40, 29.06.2024


Valsts aizsardzība ir ne vien bruņoto spēku, bet gan visas sabiedrības kopīga atbildība.


Gods kalpot Latvijai!

"Kopš Zemessardzes 1. Rīgas brigādes dibināšanas ir pagājuši 32 gadi, kuru laikā ir bijuši dažādi vienības attīstības posmi, mainījusies vienības struktūra, uzlabots apmācību process, nodrošināts jauns ekipējums un bruņojums. Nemainīgs ir mūsu pamatuzdevums, tāpat kā karavīru un zemessargu motivācija ir palikusi nemainīgi augsta, būt gataviem aizsargāt Latviju. Lepojos ar sasniegto brigādē un brigādes vienībās. Esmu pateicīgs tiem virsniekiem, instruktoriem un zemessargiem, kuri veidoja šo brigādi no pašiem pirmsākumiem. Arī turpmāk aktīvi piedalīsimies mācībās, apgūsim jaunas zināšanas un iemaņas, šādi attīstot brigādes kaujas spējas, " uzsver Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieris pulkvedis Normunds Baranovs.

Valsts aizsardzība ir ne vien bruņoto spēku, bet gan visas sabiedrības kopīga atbildība. To stiprina ne tikai regulāras mācības un pilnveidojama karavīru gatavība, bet arī saliedētas ģimenes, kuras atbalsta zemessargus mācībās un apzinoties, ka katra Zemessardzei veltītā diena ir viņu devums Latvijai. Latvijas aizsardzība nav saistāma vien ar militāro spēku, bet gan ar visas tautas vienotību un kopīgu apņēmību aizstāvēt savas mājas un vērtības. Zemessardze, apvienojot profesionālā dienesta karavīrus un zemessargus, kuri dienestam Zemessardzē velta no civilā darba un ģimenes brīvo laiku, kalpo kā spilgts šīs vienotības un kopīgās atbildības paraugs.

1991.gada 25.septembrī Latvijā uzsāka veidot Zemessardzes bataljonus. 1992.gada 30.jūnijā Latvijas Republikas Augstākā padome izdeva pavēli Nr. 14 "Par Zemessardzes novada vienību izveidošanu", tādējādi uzsākot Rīgas, Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Zemgales brigādes izveidi. Lai nodrošinātu operatīvu uzdevumu veikšanu, 1992.gada 30.jūnijā Zemessardzes 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17, 18. un 19. bataljoni Rīgā un Jūrmalā tika apvienoti Zemessardzes 1. Rīgas apriņķa brigādē ar štābu Rīgā. Daļa bataljonu pakāpeniski tika reorganizēti, likvidēti vai apvienoti. 2003.gada rudenī, Zemessardzes reorganizācijas ietvaros, brigādi apvienoja ar Zemessardzes 4. kājnieku brigādi, izveidojot 1. Zemessardzes novadu ar štābu Liepājā. Kopumā piecas brigādes tika reorganizētas trīs novados. 2016.gadā Zemessardzes novadi atgriezās pie nosaukuma - brigādes.

2017.gada 7.jūnijā atjaunoja 13. un 53. bataljonu. Tā paša gada 17.oktobrī atjaunoja arī Zemessardzes 1. Rīgas brigādi. Pēc reorganizācijas un apvienošanas cikla 2017.gadā, atjaunojot Zemessardzes 1. Rīgas brigādi, pašā patriotu mēneša sākumā - 2.novembrī Zemessardzes brigāde saņēma savu atjaunoto vēsturisko karogu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nelaimīgā matemātika: ko parādīja pamatskolas eksāmenu rezultāti?

Līdzīgi kā iepriekšējā mācību gadā, arī 2023./2024.mācību gadā pamatskolēni augstāko sniegumu uzrādījuši angļu valodas centralizētajā eksāmenā, bet zemāko - matemātikā, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) pirmie provizoriskie rezultāti.

Sabiedrība Soctīklā par atkrievošanu: «‎Vaņka dumiķis, lai sēž aizkrāsnē un gaida»

Ēdināšanas uzņēmumi var dot savu ieguldījumu valsts valodas mācīšanā.

Sabiedrība Sporta pedagoģijas akadēmiju pievieno RSU

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) no šodienas tiek iekļauta Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), paredz sadarbības līgums, kuru aprīlī parakstīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Veselības ministrija, LSPA un RSU.

Sabiedrība «Rīgas satiksme» pirks vēl 17 elektroautobusus

Ar vienu uzlādi autobusi var nobraukt vairāk nekā 200 kilometrus. Savukārt, veicot starpuzlādi, tie var nobraukt līdz pat 250 kilometriem.

Lasiet arī

Sabiedrība Zemessargi varēs iesaistīties Valsts aizsardzības dienesta karavīru apmācīšanā

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Zemessardzes likumā, kas paredz Zemessardzes uzdevumus iesaistīties Valsts aizsardzības dienesta karavīru apmācīšanā.

Kriminālziņas NBS sāk dienesta pārbaudi par zemessargu

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) sākuši dienesta pārbaudi par kādu zemessargu, kurš, iespējams, paudis naidīgus komentārus pret ukraiņiem.

Sabiedrība Iedzīvotāju interese par iestāšanos Zemessardzē ir nostabilizējusies

Iedzīvotāju interese par iestāšanos Zemessardzē ir nostabilizējusies, intervijā Latvijas Radio teica Latvijas Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Sabiedrība Pret hibrīdo agresiju: jaunieši tiek iesaukti kiberkaraspēkā (+VIDEO)

Izaicinājumā var piedalīties ikviens Latvijas Republikas valstspiederīgais vecumā no 14 līdz 24 gadiem.