• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ilgi gaidītais veloceliņš no Liepājas līdz Bernātiem lika iedzīvotājiem vilties

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
liepajniekiem.lv 13:51, 23.06.2024


Satiksmi traucē luksofori.


Būvniecībā tika ieguldītas ievērojamas finanšu un darbaspēka izmaksas.

“Mēs esam sajūsmā! Jau kaļam plānus, kā brauksim uz Bernātiem dzert kafiju,” puspajokam saka Grīnvaltu sabiedriskā centra vadītāja Gunta Šlosberga par veloceļu, ko būvē no Liepājas līdz Bernātiem līdzās autoceļam A11.

“Savulaik esmu braukusi ar riteni pat līdz leišiem, bet tagad pa ceļu pabraukt nav iespējams – mašīnu daudz, un fūres ar gaisa plūsmu gāž gar zemi.” Būvniecības darbu dēļ uz šosejas uzstādīti luksofori. Tie bremzē satiksmi, un veidojas sastrēgumi. Īpaši gari tie piektdienās no pulksten 17 līdz 18, kad mājup atgriežas Liepājā strādājošie, brauc starpvalstu pārvadātāji un arī atpūtnieki.

Posmā, kurā izbūvē veloceliņu, portāls liepajniekiem.lv vēroja situāciju ceturtdien un piektdien. Pirmajā vakarā pēc pulksten 18, kad luksofori vairs nedarbojās, automašīnu plūsma bija vienmērīga. Piektdien aizbraucām jau pulksten 15.30, skatījāmies, kas notiek posmā no autobusu pieturas “Kontrolpunkts” līdz pirmajam luksoforam gabalu aiz pieturas “Pērkone”. Ap pulksten 16 automašīnu plūsma abos virzienos bija līdzīga, lai gan prom no Latvijas brauca vairāk furgonu nekā iekšā. Palaikam gar šosejas malu – cilvēki uz divriteņiem. Tūristi ar mugursomām un palielu bagāžu, kāda ģimene ar bērnu, arī vientuļš riteņbraucējs.

Agresīvu autobraucēju tikpat kā nebija, tik daudz, ka kāds apdzina priekšējo spēkratu ar asu manevru. Ap pulksten 17 pie luksofora sastājās aptuveni 20 automašīnu rinda, kas visa arī paguva izbraukt, iedegoties zaļajam signālam. Taču drīz vien skaits bija vismaz divkāršs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Teju dubultosies braukšanas maksa Jūrmalas sabiedriskajā transportā

No 1.augusta gandrīz dubultosies sabiedriskā transporta braukšanas maksas tarifi Jūrmalas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos, ceturtdien lēmusi pilsētas dome.

Sabiedrība Par 12 miljoniem eiro plāno uzlabot Vaļņu ielu Rīgā

Par nepilniem 12 miljoniem eiro plāno uzlabot Vaļņu ielu un Teātra laukumu Vecrīgā, šodien nolēma Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja, atbalstot projekta Vecrīgas publiskās ārtelpas attīstības 1.kārta pieteikuma iesniegšanu un īstenošanu.

Sabiedrība Ierīkos spēļu laukumus apkaimēs

Spēļu un rekreācijas laukumu attīstībai apkaimēs atvēlēti 3,2 miljoni eiro.

Sabiedrība «Neesiet kā Didrihsoni un nemetiet savu bērnu gaisā» (+VIDEO)

Mīlošie vecāki dalījās ar sava mazuļa video, un viņiem uzbruka nīdēji.

Lasiet arī