• Imants,
  • Ingars,
  • Intars,
  • Rimants
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Francijas iekšlietu ministrs brīdina par iespējamajiem nemieriem pēc vēlēšanām

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 20:43, 28.06.2024


Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns piektdien brīdinājis par iespējamajiem nemieriem pēc gaidāmajām parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām.



"Pirmās kārtas vakarā un, bez šaubām, otrās kārtas vakarā, kad tiks paziņoti galīgie rezultāti, galēji kreisie un galēji labējie var to izmantot, lai sētu haosu," sarunā ar sabiedrisko raidorganizāciju "France Info" norādīja ministrs.

Kā ziņots, reaģējot uz viņa dibinātās centriskās partijas "Renesanse" graujošo sakāvi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, kurās pārliecinošu uzvaru guva galēji labējā Nacionālā apvienība (EN), prezidents Emanuels Makrons atlaida Nacionālo sapulci un izsludināja parlamenta ārkārtas vēlēšanas, kuru pirmajai kārtai jānotiek svētdien, bet otrajai - 7.jūlijā.

Žurnālists Darmanēnam uzdeva jautājumu par iespējamajiem nemieriem, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas 10.lapaspuses garo memorandu, kas izsūtīts policijas prefektiem.

Dokumentā Darmanēns norādījis uz "kontekstu, ko veido vairāki drošības apdraudējumi", paužot bažas par "plānotām destabilizācijas akcijām".

Savā intervijā ministra brīdinājis arī par "ārkārtīgi nopietniem nemieriem", kas gadījumā, ja vēlēšanās uzvarēs galēji labējie vai galēji kreisie, varētu sākties septembrī, kad pēc vasaras atvaļinājumiem Francijā atsāksies politiskā dzīve.

Ja viena no abām nometnēm sāks realizēt savas ekonomiskās ieceres, Francija var piedzīvot spiedienu no finanšu tirgus puses, norādījis Darmanēns.

Arodbiedrības Francijā tradicionāli septembrī organizē demonstrācijas, lai izvirzītu savas sociālās prasības vai protestētu pret valdības plāniem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ar jauno sankciju pakotni ES vēlas novērst sankciju pret Krieviju apiešanu

Ar jauno sankciju pakotni pret Baltkrieviju Eiropas Savienība (ES) vēlas novērst sankciju pret Krieviju apiešanu caur Baltkrieviju, vietnē "X" skaidro Ārlietu ministrija (ĀM).

Pasaule Laikraksts: Vīne kļuvusi par Krievijas spiegu centru Eiropā

Vīne ir kļuvusi par vienu no Krievijas izlūkdienestu spiegošanas un operatīvās darbības centriem Eiropā, ziņo laikraksts "Wall Street Journal", atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem Austrijas izlūkdienestos un rietumvalstu amatpersonām.

Pasaule New York Times aicina Baidenu izstāties no prezidenta vēlēšanu cīņas

Ietekmīgā laikraksta "New York Times" redakcijas padome aicinājusi ASV prezidentu Džo Baidenu pēc viņa katastrofālā snieguma debatēs ar republikāņu kandidātu Donaldu Trampu izstāties no cīņas par Balto nama, lai dotu iespēju citam demokrātu kandidātam.

Pasaule Kijiva: Krievi sāk izjust «šāviņu badu»

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģenerālštābā.

Lasiet arī

Pasaule Francija, Vācija un Polija kļuvušas par «pastāvīgiem» Krievijas mērķiem

Francija, Vācija un Polija kļuvušas par "pastāvīgiem" Krievijas dezinformācijas uzbrukumu mērķiem pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām šonedēļ, otrdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) vērtību un pārredzamības komisāre Vera Jourova.

Pasaule Zibens spērienā Francijas futbola laukumā gājis bojā cilvēks, trīs ievainoti

Francijas ziemeļos zibenim iesperot futbola laukumā, viens cilvēks ir gājis bojā, bet vēl vismaz trīs tika ievainoti.

Pasaule Makrons dosies uz Jaunkaledoniju

Francijas prezidents Emanuels Makrons dosies uz nemieru pārņemto aizjūras teritoriju Jaunkaledoniju, otrdien paziņoja valdība.

Pasaule Francijā simtiem policistu meklē izbēgušu cietumnieku

Francijā simtiem policistu izvietoti Normandijā, lai atrastu ieslodzīto, kurš otrdien izbēga no policijas furgona ceļā uz cietumu.