• Imants,
  • Ingars,
  • Intars,
  • Rimants
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Latgales policistu par vardarbību pret aizturēto

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 17:38, 29.06.2024


Iekšējās drošības birojs (IDB) Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes (LRP) amatpersonu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, kas saistīta ar vardarbību, aģentūru LETA informēja IDB.


Foto: Valsts policija

Birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā guva pierādījumus tam, ka reģiona pārvaldes amatpersona dienesta pienākumu pildīšanas laikā pārsniedza savas dienesta pilnvaras, nepamatoti pielietojot vardarbību pret kādu privātpersonu, kura tika aizturēta par administratīvā pārkāpuma izdarīšanu un nogādāta VP LRP struktūrvienībā procesuālo dokumentu noformēšanai.

Saistībā ar VP amatpersonas veiktajām pretlikumīgajām darbībām prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu sākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 317.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu - dienesta pilnvaru pārsniegšana, kas saistīta ar vardarbības pielietošanu.

IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

IDB ir iekšlietu ministra tiešā pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras funkcijās ietilpst atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījuši Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu nodarbinātie, kā arī ar vardarbību saistītus noziedzīgos nodarījumus, kurus pildot dienesta pienākumus izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm vai Ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Latvieši un lietuvieši daudz iecietīgāki pret kontrabandu nekā igauņi

Latvijā un Lietuvā sabiedrība ir ievērojami tolerantāka pret kontrabandas preču iegādi nekā Igaunijā - turpat trešdaļa jeb 30% Latvijas un Lietuvas sabiedrības nenosoda kontrabandas preču iegādi, bet Igaunijā to nenosoda 20% respondentu, piektdien pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, prezentējot maijā SKDS veikto iedzīvotāju attieksmes pētījumu.

Kriminālziņas Drošības eksperts: no bankas Latvijā mēģināja izkrāpt 4,3 miljonus EUR (+VIDEO)

Sadarbībā ar Valsts policiju finansisti ir izstrādājuši drošas rīcības kodeksu “Septiņi NĒ”.

Kriminālziņas Latvijas finanšu iestāžu peļņa piecos mēnešos - 250,4 miljoni eiro

Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad pirmajos piecos mēnešos strādāja ar 250,4 miljonu eiro peļņu, kas ir par 7,1% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Kriminālziņas Ceturtdien Latvijā noslīkuši divi cilvēki

Vakar glābēji no ūdenstilpēm Latvijā izcēluši divus bojāgājušos, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Lasiet arī

Sabiedrība Valsts policijas koledža meklē pasniedzējus

Valsts policija izsludinājusi konkursu uz vairākām pasniedzēju amata vietām, liecina sludinājumi oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Policija Rīgā aiztur agresīvu Krievijas atbalstītāju

Rīgas pašvaldības policija (RPP) aizturējusi agresīvu Krievijas atbalstītāju, informēja RPP.

Sabiedrība Policija aicina pieteikties pretterorisma vienībā «Omega» (VIDEO)

Valsts policijas (VP) pretterorisma vienība "Omega" aicina pieteikties pretendentus, kuri nākotnē sevi redz drosmīgā profesijā un vienības sastāvā.

Kriminālziņas Piektdien ceļu satiksmes negadījumos cietuši 13 cilvēki

Piektdien Latvijā reģistrēti 174 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 13 cilvēki, informēja Valsts policija.