• Ina,
  • Ināra,
  • Inārs,
  • Valija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Irāna stingrāk vērsīsies pret ģērbšanās noteikumu pārkāpējiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:02, 11.04.2024


Irānas policija paziņojusi, ka ieņems bargāku nostāju pret personām, kas pārkāpj stingros islāma ģērbšanās noteikumus.



Policija musulmaņu gavēņa mēneša ramadāna noslēgumā paziņoja, ka no sestdienas piemēros stingrākus sodus sievietēm, kas neievēros prasības par galvas lakatu valkāšanu.

Visi pilsoņi, bet jo sevišķi meitenes un sievietes, tiek aicinātas ievērot morālās vērtības un sabiedrības reliģiskās normas, teikts policijas paziņojumā. Pagaidām gan nav skaidrs, cik stingri policija veiks pārbaudes.

Kopš masu protestiem 2022.gadā Irānas valdība bijusi pielaidīgāka jautājumā par ģērbšanos, galvenokārt tādēļ, ka policisti saskaras ar lielāku pretestību.

Protestus izraisīja 22 gadus vecās Mahsas Amini nāve tikumības policijas iecirknī. Jaunā sieviete tika aizturēta par nepareizu galvas lakata valkāšanu.

ANO izveidota neatkarīga ekspertu komisija secināja, ka sievietes nāvi izraisīja fiziska vardarbība pēc aizturēšanas.

Varasiestādes pēc protestiem pastiprinājušas videonovērošanu. Tiek konfiscētas automašīnas, kas pieder sievietēm, kuras vairākkārt pieķertas braucam bez galvassegas, un slēgti veikali un restorāni, kuru klienti neievēroja ģērbšanās noteikumus.

Kopš 2022.gada protestiem aizvien vairāk irāņu sieviešu ignorē ģērbšanās noteikumus. Reliģiozie stingrās līnijas piekritēji cenšas pret to cīnīties, un drīzumā spēkā stāsies jauns likums, kas paredz drakoniskus sodus par pārkāpumiem. Reformu jau ir pieņēmis parlaments, taču tā vēl nav stājusies spēkā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Pistoriuss: Vācija ir gatava uzņemties vadošo lomu drošības politikā Eiropā

Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss ceturtdien apliecinājis Vašingtonai, ka Berlīne ir gatava uzņemties vadošo lomu drošības politikā Eiropā un nodrošinās militārās spējas, lai to paveiktu.

Pasaule Armēnijā desmiti tūkstoši protestē pret teritoriju atdošanu Azerbaidžānai

Desmiti tūkstoši cilvēku ceturtdien pulcējās Armēnijas galvaspilsētas Erevānas ielās, protestējot pret valdības nodomu atdot atsevišķas teritorijas kaimiņvalstij Azerbaidžānai, ar kuru Armēnijai ilgstoši bijušas naidīgas attiecības.

Pasaule Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Pasaule Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas amatpersonas nosoda Irānas uzbrukumu Izraēlai

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kas uz laiku pilda arī ārlietu ministra pienākumus, nosoda Irānas uzbrukumu Izraēlai naktī uz svētdienu.

Pasaule Irāna: atriebes akcija pret Izraēlu uzskatāma par noslēgušos

Irāna svētdienas rītā paziņojusi, ka atbildes akcija uz Izraēlas uzbrukumu Irānas konsulātam Damaskā, "var tikt uzskatīta par noslēgušos".

Pasaule Irāna raidījusi uz Izraēlu lidrobotus

Irāna no savas teritorijas sestdien raidījusi uz Izraēlu bezpilota lidaparātus, ziņo Izraēlas armija.

Pasaule Irānas līderis atkārtoti draud Izraēlai

Irānas augstākais līderis ajatolla Ali Hamenei trešdien vēlreiz piedraudēja Izraēlai, ka tā tiks sodīta par uzlidojumu Irānas konsulātam Sīrijas galvaspilsētā, kurā tika nogalināti septiņi Revolucionārās gvardes pārstāvji, no kuriem divi bija ģenerāļi.