• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas amatpersonas nosoda Irānas uzbrukumu Izraēlai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:45, 14.04.2024


Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kas uz laiku pilda arī ārlietu ministra pienākumus, nosoda Irānas uzbrukumu Izraēlai naktī uz svētdienu.


Foto: LETA

Rinkēvičs uzsver, ka Irānas uzbrukums ir ļoti nopietna situācijas eskalācija Tuvajos Austrumos, kur situācija jau šobrīd raksturojama kā ļoti bīstama. Viņš aicina starptautisko sabiedrību strādāt pie situācijas stabilizēšanas.

Arī Siliņa uzsver, ka uzbrukums vēl vairāk pasliktinās esošo situāciju reģionā, kā arī samazinās iespējas turpmākam dialogam Irānai ar starptautisko sabiedrību.

"Iedzīvotāji vairs nedrīkst ciest," uzsver Siliņa.

Irānas uzbrukumu nosodījis arī Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P). Viņš pauda, ka Izraēlai ir visas tiesības aizstāvēt sevi un aizsargāt savus pilsoņus.

Arī Sprūds ir pārliecināts, ka uzbrukumi nozīmē konflikta saasināšanos Tuvajos Austrumos. Ministrs pauda atbalstu ASV un citu sabiedroto centieniem to novērst.

Irānas uzbrukumu Izraēlai nosodījis arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA).

"Tas ir skaidrs signāls: Eiropas Savienībai ir jāieņem stingrāka nostāja pret Irānas režīmu, kas turpina destabilizēt un radikalizēt Tuvos Austrumus," pauž deputāts.

Jau ziņots, ka Izraēlai un tās sabiedrotajiem naktī uz svētdienu izdevies pārtvert lielāko daļu no vairāk nekā 200 bezpilota lidaparātiem un raķetēm, ko Irāna raidīja pret Izraēlu.

ASV prezidents Džo Baidens apliecināja Izraēlai, ka Savienoto Valstu atbalsts tai ir nelokāms, un sacīja, ka ASV palīdzējušas Izraēlai notriekt gandrīz visus dronus un raķetes.

Izraēla ziņoja, ka raķetes trāpījušas dažās vietās valsts teritorijā, tai skaitā armijas bāzē dienvidos, un viens cilvēks ir ievainots.

Izraēlā naktī skanēja sirēnas un Jeruzalemē bija dzirdams sprādzienu troksnis, pretgaisa aizsardzības sistēmām notriecot objektus virs pilsētas.

Irānas pastāvīgā misija pie ANO Ņujorkā pavēstījusi, ka sestdienas vakarā uzsāktais uzbrukums esot bijusi atbilde uz Izraēlas "agresiju pret diplomātisko objektu Damaskā". Misija piebildusi, ka šis jautājums var tikt "uzskatīts par izsmeltu".

Tomēr gadījumā, ja "Izraēlas režīms pieļaus vēl vienu kļūdu, Irānas atbilde būs ievērojami smagāka," teikts Irānas misijas paziņojumā.

Kā ziņots, Izraēla atrodas trauksmes stāvoklī, kopš 1.aprīlī notikušā uzbrukuma Irānas diplomātiskajai pārstāvniecībai Damaskā, kurā tika nogalināti 16 cilvēki, tajā skaitā divi irāņu ģenerāļi. Šajā triecienā Teherāna apsūdz Izraēlu un draudējusi ar atbildes triecienu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Pasaule 7.oktobra slaktiņa upuru radinieki vēršas tiesā pret UNRWA

To izraēliešu tuvinieki, kurus 7.oktobrī noslepkavoja palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" kaujinieki, pirmdien vērsušies tiesā pret ANO palestīniešu bēgļu aģentūru UNRWA.

Pasaule Izraēla sola ikdienas pauzi karadarbībā Gazas joslā

Izraēlas armija svētdien paziņoja, ka ik dienu ievēros taktisku pauzi karadarbībā Gazas joslas dienvidu daļā, lai dotu iespēju piegādāt humāno palīdzību.

Pasaule Netanjahu: Izraēla gatava ļoti intensīvai operācijai uz robežas ar Libānu

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka Izraēla ir "gatava ļoti intensīvai operācijai" uz robežas ar Libānu, kur teju ik dienu notiek Izraēlas armijas un Libānas grupējuma "Hizbollah" savstarpējas apšaudes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.