• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Braže komentējusi Irānas un Izraēlas savstarpējo triecienu mērogu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:55, 19.04.2024


Irānas un Izraēlas pēdējās nedēļas laikā veikto savstarpējo triecienu mērogs varētu liecināt par vēlmi izbeigt pašlaik vērojamo militārās konfrontācijas saasinājumu, šādu vērtējumu LTV "Rīta panorāmā" pauda diplomāte, topošā ārlietu ministre Baiba Braže.


Foto: LETA

Braže atzīmēja, ka saspīlējums Tuvajos Austrumos pēdējās dienās prognozējami attīstījies, bet ASV un citas valstis velta lielas pūles, lai konflikts neizvēršas plašākās militārās sadursmēs.

Pēc viņas vārdiem, Irānas un Izraēlas savstarpējos triecienus daļa starptautisko norišu ekspertu vērtējot kā "signalēšanu", proti, tie tiekot izprasti kā velme ar šo arī izbeigt saasinājumu, bet, protams, vēl jāskatās, vai tā notiks arī dzīvē.

Kā ziņots, Irāna naktī uz 14.aprīli uzbruka Izraēlai ar simtiem bezpilota lidaparātu un raķešu, no kuriem lielāko daļu Izraēla un sabiedrotie notrieca. Izraēla uz to atbildēja ar triecieniem naktī uz 19.aprīli Isfahānas provincē Irānas centrālajā daļā. Abas valstis pēc uzbrukumiem paziņoja, ka būtisks kaitējums tām nav nodarīts.

Savukārt runājot par šodien gaidāmo balsojumu par Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, diplomāte atzīmēja, ka sarunas ar parlamentā pārstāvētajām partijām bijušas "ļoti labas un atklātas" un apliecinājušas, ka lielais vairākums Saeimas deputāti ir vienoti par Latvijas drošības un ārpolitikas prioritātēm, kas sakrīt ar pašas Bražes izceltajām darba prioritātēm jaunajā amatā.

Opozīcijas partijas pēc sarunām gan nav solījušas Bražei viennozīmīgu atbalstu balsojumā, piemēram, Nacionālā apvienība paziņoja, ka balsos pret viņu, savukārt "Apvienotais saraksts" Braži novērtēja kā piemērotu ārlietu ministra amatam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Braže: Latvijas galvenā NATO samita prioritāte ir valsts drošības stiprināšana

Latvijas galvenā šonedēļ gaidāmā NATO samita prioritāte ir valsts drošības stiprināšana, ieviešot alianses kopīgo militāro stratēģiju, aģentūrai LETA uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Baltkrievijā un Krievijā aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo

Baltkrievijā un Krievijā šogad bijuši aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Braže: NATO spējas ir nesalīdzināmi pārākas nekā Krievijai

NATO ir spēcīgākā alianse pasaulē, un tās iespējas ir nesalīdzināmi pārākas nekā Krievijai, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Sabiedrība Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies «Jaunajā vienotībā»

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies politiskajā apvienībā "Jaunā vienotība" (JV), intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atklāja politiķe.