• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas hokejisti PČ otrajā mačā šodien tiksies ar Franciju

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 08:16, 12.05.2024


Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionāta otrajā spēlē tiksies ar Franciju. B apakšgrupas mačs Ostravā sāksies plkst.17.20 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam LTV7.


Foto: LETA

Sestdien Latvija turnīra pirmajā mačā ar 5:4 pagarinājumā uzvarēja Poliju, bet Francija ar 1:3 piekāpās Kazahstānai.

Vēl šodien Ostravā cīnīsies Slovākija un Kazahstāna plkst.13.20 un Zviedrija ar Poliju plkst.21.20, arī šīs cīņas pārraidot LTV7. Prāgā būs Somijas un Lielbritānijas, Dānijas un Kanādas, Austrijas un Šveices spēles - šos mačus varēs vērot tīmekļa vietnē "lsm.lv/hokejs".

Pēc tam 14.maijā Latvija tiksies ar Kazahstānu, 15.maijā - ar Vāciju, 18.maijā - ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Savukārt A apakšgrupā Prāgā spēlēs mājinieki čehi, pagājušā gada čempioni kanādieši, Somija, Šveice, Dānija, Norvēģija, Austrija un Lielbritānija.

Francijas izlases sastāvā iekļauts tikai viens Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs Pjērs Eduārs Belemārs, kurš Sietlas "Kraken" rindās šosezon 40 mačos iekrāja septiņus punktus (4+3) un pozitīvu lietderības koeficientu +4. Problēmas ar spēlētāja apdrošināšanu izlasei liedza pievienoties Kolumbusas "Blue Jackets" uzbrucējam Aleksandram Teksjē.

Francijas izlases sastāvā ir arī hokejisti no Amerikas Hokeja līgas (AHL), kā arī nacionālajiem čempionātiem Francijā, Čehijā, Somijā, Šveicē, Vācijā un Krievijā.

Latvijas izlasē pēc iepriekšējā čempionāta izlaišanas atgriezies vārtsargs Elvis Merzļikins. No tiem spēlētājiem, kuri pērn izcīnīja bronzas godalgas, ierindā palikuši 17, bet no šī gada papildinājumiem debijas čempionāts varētu būt septiņiem - vārtsargam Ērikam Vītolam, aizsargam Markusam Komulam, kā ar uzbrucējiem Haraldam Eglem, Raivim Ansonam un Eduardam Tralmakam, Martinam Laviņam un Fēliksam Gavaram. No līdzi paņemtajiem spēlētājiem sākotnējā pieteikumā nebūs Vītola, Laviņa un bronzas medaļas ieguvēja Arvila Bergmaņa, bet pirmās divas spēles pasaules junioru čempionātā nopelnītās diskvalifikācijas dēļ nāksies izlaist uzbrucējam Danam Ločmelim.

Pagājušā pasaules čempionāta labākais vārtsargs un turnīra vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs kopā ar pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvēju Teodoru Bļugeru turpina cīņas Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas turnīrā Vankūveras "Canucks" rindās. Tāpat sastāvā nav NHL kluba Floridas "Panthers" aizsarga Uvja Jāņa Balinska, kura pārstāvētā komanda arī vēl cīnās Stenlija kausā

Traumu dēļ izlasē šogad nebūs pērn čempionātā spēlējušo uzbrucēju Rūdolfa Balcera, Ronalda Ķēniņa, Denisa Smirnova, Andra Džeriņa, kā arī bronzas spēles uzvaras vārtu autora Kristiāna Rubīna.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Šogad pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisinās no 10. līdz 26.maijam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Pārbaudīs iespējamos Latvijas futbolistu izteikumus Krievijas atbalstam

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ētikas komiteja sākusi noskaidrot apstākļus par iespējamiem RFS futbolistu Gļeba Žaleiko un Adama Marhijeva Krieviju atbalstošiem izteikumiem, otrdien pavēstīja LFF.

Sports Olimpisko spēļu kvalifikācijā Latvijai palīdzēs NHL komandu pārstāvji

Latvijas vīriešu hokeja izlasei Milānas un Kortīnas d'Ampeco olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā varēs palīdzēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības pārstāvošie Latvijas hokejisti, sarunā ar portālu hokejazinas.com atklāja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Sesks WRC Latvijas ralliju noslēdz septītajā vietā

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotajā posmā - Latvijas rallijā - pēdējā ātrumposmā nenosargāja vietu uz goda pjedestāla un ieņēma septīto pozīciju, kamēr kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva soms Kalle Rovanpere.

Sports Sesks WRC Latvijas rallija pēdējās dienas ievadā attālinās no otrās vietas

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma - Latvijas rallija - pēdējās dienas pirmajā ātrumposmā ieņēma ceturto vietu un kopvērtējumā attālinājās no otrās pozīcijas īpašnieka francūža Sebastjana Ožjē.

Lasiet arī

Sports Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm kļuva Kanādas valstsvienība (VIDEO)

Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm svētdien kļuva Kanādas valstsvienība, kas elites divīzijas turnīra finālā papildlaikā ar 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0) pārspēja mājinieci ASV komandu.

Sports Latvijas hokeja izlase sāk gatavošanos pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien ar pirmo oficiālo treniņu sāks gatavošanos šī gada pasaules čempionātam.

Sports Latvijas hokejistes Rīgā sāk PČ pirmās divīzijas B grupas turnīru

Latvijas sieviešu hokeja izlase šodien Rīgā sāks pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīru un pirmajā mačā tiksies ar Slovākiju.

Sports Piešķir 500 000 eiro hokeja kvalifikācijas turnīru rīkošanai

Valdība otrdien nolēma piešķirt 500 000 eiro Latvijas Hokeja federācijai (LHF) 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu atlases turnīra hokejā vīriešiem organizēšanai un Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Pasaules čempionāta hokejā sievietēm organizēšanai Latvijā.