• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kā atgūties no azartspēļu atkarības: Liepājas pieredze (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:03, 12.05.2024


Piedalīties seminārā bija aicināti Kurzemes reģiona pašvaldību sociālo dienestu darbinieki, skolu sociālie pedagogi un citi pašvaldību iestāžu speciālisti.


Karšu atkarība ir veca kā pasaule.

ļ Liepājā notika pirmais reģionālais seminārs un praktiskā nodarbība sociālā darba profesionāļiem Azartspēļu atkarība - prevencijas rīki un palīdzības iespējas. Semināru rīkoja Krīžu un konsultāciju centrs Skalbes, Latvijas interaktīvo azartspēļu biedrība (LIAB), Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija (IUAI) un Liepājas sociālā dienesta Atkarību profilakses centrs.

"No Kurzemes kolēģu puses bija patiesi liela interese par pasākumu, ir gandarījums par iespēju dalīties pieredzē, apmainīties ar domām, apspriest kādas palīdzības iespējas ir konkrētajās situācijās, ar kurām sastopas profesionāļi, strādājot ar cilvēkiem, kuriem ir radušās azartspēļu atkarības problēmas," stāsta biedrības Skalbes valdes locekle, atbalsta tālruņa azartspēļu atkarīgajiem un viņu tuviniekiem koordinatore Santa Laimiņa.

Piedalīties seminārā bija aicināti Kurzemes reģiona pašvaldību sociālo dienestu darbinieki, skolu sociālie pedagogi un citi pašvaldību iestāžu speciālisti, kuri ikdienā sastopas ar atkarības problēmām. Seminārā piedalījās vairāk nekā 40 sociālo dienestu darbinieki, skolu sociālie pedagogi un studenti, kas apgūst sociālā darbinieka profesiju.

"Interese no sociālo dienestu un skolu puses liecina par to, ka šādi pieredzes apmaiņas informatīvie pasākumi ir nepieciešami. Vērtīgi, ka seminārā uzstājās gan sociālā darba profesionāļi, gan nevalstiskās organizācijas, arī azartspēļu operatori un inspekcija, kā nozares uzraugošā iestāde. Tikai sadarbojoties, mēs varam panākt labāko rezultātu atkarības prevencijas jomā, un arī sniegt kvalitatīvu atbalstu tiem, kas ar šo problēmu ir sastapušies," norāda Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas (IUAI) vadītāja Signe Birne.

Seminārā ietvaros biedrības Skalbes valdes locekle, atbalsta tālruņa azartspēļu atkarīgajiem un viņu tuviniekiem koordinatore Santa Laimiņa stāstīja par azartspēļu atkarības pazīmēm, atbalsta tālruņa darbības specifiku un palīdzības iespējām Latvijā; IUAI direktore Signe Birne informēja par pašattiekušos personu reģistra darbības principiem un IUAI darbu, tai skaitā psihologa atbalsta pakalpojumu; Entain klientu apkalpošanas un atbildīgas spēles nodaļu vadītāja Marina Davidova runāja par atkarību prevencijas rīkiem legālo operatoru vietnēs un nelegālās spēles riskiem.

Seminārā arī uzstājās Liepājas Sociālā dienesta Atkarību profilakses centra vadītāja, eksperte vardarbības un atkarību jautājumos Madara Lapsa, viņa stāstīja par palīdzības iespējām un atveseļošanās resursiem personām ar azartspēļu spēlēšanas traucējumiem un viņu tuviniekiem; Liepājas Sociālā dienesta Atkarību profilakses centra brīvprātīgais darbinieks, mentors un personīgās izaugsmes treneris Guntis Ivanovskis iepazīstināja ar savu atkarības un atveseļošanās stāstu. Semināra ietvaros Madaru Lapsa un Gunti Ivanovski novadīja arī praktisku nodarbību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Plānots ierobežot nelikumīgas azartspēļu reklāmas

Reklāmas likumā plānots ierobežot nelikumīgas azartspēļu reklāmas, kā arī normatīviem neatbilstošu izložu reklāmu izplatīšanu, par uzraugošo iestādi nosakot Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekciju (IAUI), liecina Finanšu ministrijas (FM) saskaņošanai iesniegtie grozījumi Reklāmas likumā.

Sabiedrība Azartspēļu apgrozījums pērn Latvijā pieaudzis par 9%

Latvijā azartspēļu kompāniju ieņēmumi no azartspēlēm pagājušajā gadā pieauguši par 9% salīdzinājumā ar 2022.gadu, sasniedzot 288,633 miljonus eiro, liecina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas apkopotie dati.

Sabiedrība Vai tiek ievēroti drošības pasākumi, spēlējot tiešsaistes kazino (+VIDEO)

Var aizkavēt vai atteikties izmaksāt laimestus bez pamatota iemesla.

Ekonomika Lielākā daļa azartspēļu rīkotāju pārsūdzējuši Rīgas domes lēmumus

Lielākā daļa azartspēļu rīkotāju pārsūdzējuši Rīgas domes lēmumus par azartspēļu atļauju anulēšanu, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.