• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Argentīnā tiesa aptur Mileja iecerētās darba tirgus reformas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:41, 04.01.2024


Argentīnas prezidenta Havjera Mileja ieceres ierobežot strādājošo tiesības cietušas pirmo sakāvi tiesā.


twitter.com/JMilei
Foto: twitter

Mileja dekrēts, kas cita starpā paredz darba tirgus reformas, apturēts ar darba apelāciju tiesas pagaidu rīkojumu, trešdien ziņoja vietējie mediji.

Reformas tiesā apstrīdējusi Argentīnas lielākā arodbiedrība.

Tiesa atdzinusi, ka tik plašas darba tirgus reformas nevar tikt īstenotas ar prezidenta dekrētu, apejot Kongresu.

Mediji, atsaucoties uz prokuratūru, vēsta, ka valdība tiesas lēmumu pārsūdzēs.

Mileja decembrī parakstītais dekrēts kopumā paredz īstenot 30 pasākumus ekonomikas liberalizācijai, tostarp atceļot vairākus likumus, kas regulē darba un nekustamo īpašumu tirgu.

Saskaņā ar tiesas lēmumu darba tirgus reformas, kas paredz tādas tālejošas izmaiņas kā streika tiesību ierobežošana, ir apturētas.

Tā ir arodbiedrību konfederācijas CGT daļēja uzvara. "Šis tiesas lēmums nobremzē regresīvās un pret strādājošajiem vērstās darba tirgus reformas," teikts CGT paziņojumā.

Arodbiedrība nesen izveda ielās tūkstošiem cilvēku, kas protestēja pret valdības liberālo ekonomisko kursu, un aicinājusi uz vispārējo streiku 24.janvārī.

Iepriekšējais streiks, ko organizēja kreisi orientētā CGT, kas atbalsta peronistus, notika 2019.gada maijā, un tad visa valsts faktiski tika paralizēta.

Argentīnu skārusi smaga ekonomiskā krīze. Inflācijas līmenis pārsniedzis 160%, un savulaik pārticīgajā valstī 40% pilsoņu dzīvo zem nabadzības līmeņa.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Pasaule Dronu uzbrukumi izraisa desmitiem sprādzienu Krimā un Novorosijskā

Krievijas okupētā Krimas pussala un Krasnodaras novada Novorosijskas pilsēta naktī uz piektdienu tika pakļautas bezpilota lidaparātu un jūras dronu uzbrukumiem, kas izraisīja desmitiem sprādzienu.

Pasaule Kijiva: Izjaukts krievu plāns maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskā

Ukrainas karavīri izjaukuši Krievijas karaspēka plānu Harkivas apgabalā maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskas pilsētas teritorijā un tur nostiprināties, aizstāvjiem turpinot pildīt kaujas uzdevumus pilsētas ziemeļu daļā un turot pretinieku uguns kontrolē, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis Argentīnas prezidenta inaugurācijā runājis ar Orbānu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien Buenosairesā Argentīnas prezidenta Havjera Mileja inaugurācijas ceremonijā runājis ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu.

Pasaule Argentīnā par prezidentu ievēlēts Havjers Milejs, kas tiek salīdzināts ar Trampu

Argentīnā svētdien prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis labējo kandidāts Havjers Milejs, kas bieži tiek salīdzināts ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu un kādreizējo Brazīlijas prezidentu Žairu Bolsonaru.

Pasaule Argentīnā notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta

Argentīnā svētdien notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta, kurā sacenšas ekonomikas ministrs Serhio Masa, kas pārstāv pie varas esošos kreisos populistus, un labējo kandidāts Havjers Milejs, kas bieži tiek salīdzināts ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu un kādreizējo Brazīlijas prezidentu Žairu Bolsonaru.

Pasaule Argentīnas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies ekonomists un autsaiders

Argentīnas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien uzvarējis līdzšinējais ekonomikas ministrs Serhio Masa, kurš pārstāv pie varas esošos kreisos populistus, un labējo kandidāts Havjers Milejs.