• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis Argentīnas prezidenta inaugurācijā runājis ar Orbānu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 06:32, 11.12.2023


Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien Buenosairesā Argentīnas prezidenta Havjera Mileja inaugurācijas ceremonijā runājis ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu.


Foto: Youtube

Sarunas kadri bija redzami translācijā platformā "YouTube" Argentīnas Senāta kanālā.

"Inaugurācijas gaitā ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu runāju maksimāli atklāti," vēlāk videouzrunā sacīja Zelenskis.

"Un protams, par mūsu Eiropas lietām," viņš piebilda.

Attiecības Ukrainas un Ungārijas starpā ir saspringtas nostājas dēļ, ko Budapešta ieņēmusi saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Orbāns vairākkārt izteicies, ka Ukraina nespēs uzvarēt Krieviju kaujaslaukā, kā arī kritizējis Rietumu nostāju konflikta noregulējuma lietā.

Ungārija vairākkārt bloķējusi Eiropas Savienības (ES) finanšu atbalstu Ukrainai, kā arī neatbalsta Ukrainas iestāšanos ES.

Pēc vizītes Argentīnā Zelenskis dosies uz ASV, kur tiksies ar Savienoto Valstu prezidentu Džo Baidenu, pavēstīja Zelenska birojs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Lasiet arī

Pasaule Argentīna devalvē savu valūtu par vairāk nekā 50%

Argentīnas ekonomikas ministrs Luiss Kaputo otrdien paziņoja, ka valsts valūta peso tiek devalvēta par vairāk nekā 50% pret ASV dolāru, jaunajai valdībai veicot pasākumus ekonomikas krīzes pārvarēšanai.

Pasaule Argentīnā par prezidentu ievēlēts Havjers Milejs, kas tiek salīdzināts ar Trampu

Argentīnā svētdien prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis labējo kandidāts Havjers Milejs, kas bieži tiek salīdzināts ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu un kādreizējo Brazīlijas prezidentu Žairu Bolsonaru.

Pasaule Argentīnā notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta

Argentīnā svētdien notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta, kurā sacenšas ekonomikas ministrs Serhio Masa, kas pārstāv pie varas esošos kreisos populistus, un labējo kandidāts Havjers Milejs, kas bieži tiek salīdzināts ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu un kādreizējo Brazīlijas prezidentu Žairu Bolsonaru.

Pasaule Argentīnas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies ekonomists un autsaiders

Argentīnas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien uzvarējis līdzšinējais ekonomikas ministrs Serhio Masa, kurš pārstāv pie varas esošos kreisos populistus, un labējo kandidāts Havjers Milejs.