• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kolumbija izraida Argentīnas diplomātus tās prezidenta izteikumu dēļ

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:55, 28.03.2024


Kolumbija trešdien paziņoja, ka ir likusi izraidīt Argentīnas diplomātus pēc tam, kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs nosauca Kolumbijas prezidentu Gustavo Petro par "teroristu" un "slepkavu".



Kolumbijas Ārlietu ministrija pamatoja izraidīšanu ar Mileja "nomelnojošajiem" izteikumiem, kas izskanējuši viņa intervijā ASV telekanālam CNN, kura vēl nav pilnībā pārraidīta.

"Argentīnas prezidenta izteikumi ir pasliktinājuši mūsu nācijas uzticību papildus prezidenta Petro, kurš tika demokrātiski ievēlēts, cieņas aizskaršanai," teikts ministrijas paziņojumā.

Milejs, kurš novembrī uzvarēja prezidenta vēlēšanās un 10.decembrī stājās amatā, ir izpelnījies uzmanību ar niknu retoriku, tostarp pielīdzinot abortu slepkavībai.

Kolumbijas Ārlietu ministrija neprecizēja, cik diplomātu tiks izraidīti, bet paziņoja, ka Argentīna tiks informēta par šo izraidīšanu pa "'diplomātiskiem kanāliem".

Attiecības starp Argentīnu un Kolumbiju parasti ir bijušas stabilas, bet ir pasliktinājušās Mileja prezidentūras laikā.

Kolumbija janvārī atsauca savu vēstnieku no Argentīnas pēc tam, kad Milejs nosauca pirmo Kolumbijas kreiso prezidentu Petro par "slepkavniecisku komunistu, kurš gremdē Kolumbiju". Petro ir bijušais kreiso partizānu kaujinieks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Kolumbija nokaus daļu no Eskobara nīlzirgiem

Kolumbija nokaus daļu no 166 nīlzirgiem, kas ir cēlušies no neliela nīlzirgu bara, kuru narkobarons Pablo Eskobars astoņdesmitajos gados bija importējis savam zooloģiskajam dārzam, ceturtdien paziņoja vides ministre.

Pasaule Kolumbijas valdība izsludina pamieru ar grupējumu FARC-EMC

Kolumbijas valdība un viens no pēdējiem komunistu teroristiskajiem grupējumiem izsludinājuši pamieru uz desmit mēnešiem un plāno oktobrī sākt miera sarunas, otrdien paziņoja abas puses.

Pasaule Kolumbijas galvaspilsētu satricinājusi spēcīga zemestrīce

Kolumbijas galvaspilsētu un citas lielākās pilsētas ceturtdien satricinājusi spēcīga zemestrīce, kurai neilgi pēc tam sekoja spēcīgs pēcgrūdiens, izraisot iedzīvotājos paniku un nodarot postījumus Kolumbijas Kongresa palātai.

Pasaule Kolumbijā Amazones džungļos pēc lidmašīnas katastrofas atrasti dzīvi četri bērni

Kolumbijā Amazones džungļos ir atrasti četri indiāņu bērni, kas izdzīvojuši 1.maijā notikušā lidmašīnas katastrofā, trešdien paziņoja Kolumbijas prezidents Gustavo Petro, nosaucot šo atradumu par "prieku valstij".