• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nords: Gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 20:07, 18.05.2024


Rīgas maratons sestdien ir atklāts godam, taču svētdien gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem, aģentūrai LETA uzsvēra maratona direktors Aigars Nords.


Foto: LETA

Viņš norādīja, ka maratona pirmā diena parādījusi, ka miegs, kāds bija vērojams pēc Covid-19 pandēmijas, ir beidzies un tautas sports ir pilnībā atmodies. Nords atzīmēja, ka šogad maratonā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - vairāk nekā 33 000.

Maratonu sestdien atklāja ar "DPD jūdzes" jeb 1609 metru skrējienu, savukārt vairāk nekā 7000 pašu mazāko piedalījās Olimpiskajā bērnu dienā, kas norisinājās 11.novembra krastmalā. Bērni varēja ne tikai skriet, bet arī piedalīties citu olimpisko sporta veidu aktivitātēs.

Nords uzsvēra, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) svētdienai ir izsludinājis dzelteno brīdinājumu par karstumu, tāpēc šodien vajadzētu mierīgi atpūsties un dzert daudz ūdens, savukārt rīt jāparūpējas par vieglu apģērbu, jālieto saules aizsarglīdzekļi un jāpaņem līdzi ūdens.

"Trasē būs vēsturiski lielākais ūdens smidzinātāju skaits. Mēs esam gatavi uzņemt skrējējus, taču es aicinu dalībniekus būt godīgiem pret sevi. Nevajag svētdien mēģināt izspiest savus personīgos rekordus, bet ļoti lēnā garā tipināt. Savukārt, ja nav laba pašsajūta, momentā izstāties. Karsts laiks nepiedod kļūdas. Rīgas maratons notiks arī nākamgad," sacīja "Rimi" Rīgas maratona direktors.

Maratona tīmekļvietnē ir pieejama informācija dalībniekiem, kā labāk sagatavoties skrējienam karstā laikā. Tāpat maratona rīkotāji aicina dalībniekus izvērtēt savu pašsajūtu svētdien no rīta, piemēram, vai nav temperatūras, noguruma, vai cilvēks ir labi izgulējies, vai ķermenī nav jūtamas sāpes.

Jau ziņots, ka Rīgā dienas pirmajā pusē, kad notiks maratons, būs saulains un sauss, pūtīs lēns vējš un maksimālā gaisa temperatūra būs +24…+26 grādi, liecina LVĢMC prognoze.

Dienas vidū saules radiācijas ultravioletais (UV) indekss sasniegs vidēju līmeni, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti ievērot piesardzību un šajā laikā ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros.

Svētdien dalībnieki mēros piecu un desmit kilometru distances, kā arī pusmaratonu un maratonu. Maratons Rīgā notiek no 1991.gada un ir Baltijas valstu vērienīgākais tautas sporta notikums. Šogad Rīgas maratonā skrējēji sacenšas 34.reizi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Zilaļģu dēļ aizliegts peldēties Daugavas peldvietā Ikšķilē

Zilaļģu masveida savairošanās dēļ aizliegts peldēties Daugavas peldvietā Ikšķilē, informē Ogres novada pašvaldībā.

Veselība Ventspils dzemdību nodaļu ieteiktu arī citām māmiņām (+VIDEO)

Ārsti lepojas ar ģimenes un paaugstināta komforta palātām ar divguļamām gultām un citām ērtībām.

Veselība Latvijā sākas vērienīga pacientu ārstēšanas testēšana (+VIDEO)

Tiks izanalizētas 1500 Nacionālā Veselības dienesta nejaušināti atlasītas slimību vēstures.

Veselība Neiroloģe: migrēna ir ģenētiski predisponētas, kompleksas galvassāpes (+VIDEO)

Ārste Anita Balcerbula uzsver, ka arī atsevišķu produktu izslēgšana no uztura ir pamatota profilakse.

Lasiet arī

Kultūra Maratonā pirmo reizi mērīs dalībnieku radīto kinētisko enerģiju

Rimi Rīgas maratonā, kas notiks jau 6. un 7.maijā, sadarbībā ar Elektrum pirmoreiz tiks mērīta dalībnieku skrējiena laikā radītā kinētiskā enerģija, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Ķīkule.

Sports Rīgas maratonā uzvar Etiopijas skrējēji

Etiopijas skrējēji Deribe Robi Melka un Mekurija Arebu Zenebe svētdien uzvarēja "Rimi" Rīgas maratonā.

Sabiedrība "Rīgas maratonā" varēs piedalīsies arī attālināti

"Rimi Rīgas maratonā", kas norisināsies 10.oktobrī un 11.oktobrī, klātienē piedalīsies 15 000 līdz 20 000 dalībnieku, šodien preses konferencē informēja "Rimi Rīgas maratona" direktors Aigars Nords.