• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lula neizslēdz, ka Putins tiks aizturēts, ja viņš apmeklēs G20 samitu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 21:47, 04.12.2023


Brazīlijas prezidents Luiss Inasiu Lula da Silva pirmdien sacīja, ka nevar sniegt personīgas garantijas Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam par to, ka viņš netiks aizturēts, ja izlems nākamgad Riodežaneiro apmeklēt G20 samitu.



Tas, vai Putins Brazīlijā tiks aizturēts, balstoties Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) izdotajā orderī, nav viņa kompetencē, vizītes gaitā Berlīnē sacīja Lula.

"Vai viņš tiks aizturēts, kad ieradīsies? Varbūt. Varbūt nē. To izlems justīcijas iestādes," Vācijas un Brazīlijas valdību konsultāciju gaitā sacīja prezidents.

Kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Putins Krieviju tikpat kā nav pametis. Viņš neapmeklēja BRICS samitu Dienvidāfrikā un G20 samitu Indijā.

Brazīlija ir parakstījusi Romas statūtus, ar ko Hāgā tika izveidota SKT, līdz ar to tiek sagaidīts, ka tā pildīs tiesas izdoto aresta orderi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Lasiet arī

Sabiedrība Valdis Zatlers: «Kamēr Putinam ļauj iet, viņš ies uz priekšu»‎ (+VIDEO)

Bijušais Latvijas prezidents uzskata, ka kaimiņvalstij Austrumos ir “brīvā ekonomika”.

Pasaule Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslodzītiem cilvēkiem un nekavējoties piekritis šai idejai.

Pasaule Komisija: Putins uzvar Krievijas prezidenta vēlēšanās ar 87,2% balsu

Krievijā tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās pēc 80% vēlēšanu biļetenu apstrādes uzvar Vladimirs Putins ar 87,2% balsu, paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija.

Pasaule Putins paudis gatavību izmantot kodolieročus

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Krievija ir gatava izmantot kodolieročus, ja tiks apdraudēts Krievijas valstiskums, suverenitāte vai neatkarība.