• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukrainas armija: karā pret Krieviju krituši 9000 ukraiņu karavīri

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:37, 22.08.2022


Karā ar Krieviju krituši gandrīz 9000 ukraiņu karavīri, pirmdien paziņojis Ukrainas bruņoto spēku komandieris ģenerālis Valerijs Zalužnijs.



Konferencē, kas organizēta, lai godinātu armijas veterānus un kritušo tuviniekus, Zalužnijs uzsvēra, ka karavīru bērniem nepieciešama aizsardzība.

"Viņi patiesi nesaprot, kas notiek, un tiem noteikti nepieciešama aizsardzība (..), jo to tēvi ir devušies uz fronti un, iespējams, ir starp tiem gandrīz 9000 varoņu, kas krituši," norādīja ģenerālis.

Sīkākus paskaidrojumus Zalužnijs nesniedza, neatklājot to, vai šis skaitlis ietver visus kritušos, piemēram, robežsargus, vai arī attiecas vienīgu uz armijas vienību zaudējumiem.

Prezidents Volodimirs Zelenskis ir norādījis, ka Ukrainas aizsardzībā armijas un citu bruņoto dienestu sastāvā ir iesaistīts aptuveni miljons vīru.

Saskaņā ar Ukrainas armijas ģenerālštāba datiem krievi kopš sava atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī Ukrainā zaudējuši 45 400 karavīru.

Taču Krievija par saviem zaudējumiem neziņo.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Odesai nogalināti vismaz pieci cilvēki

Krievijas armija pirmdienas vakarā ar raķetēm apšaudīja Ukrainas dienvidu pilsētu Odesu, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 30, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests un vietējās amatpersonas.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.