• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


NATO uzskata, ka Ukraina var atkarot Donbasu un Krimu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:12, 19.05.2022


NATO tuvākajās nedēļās negaida pārmaiņas Ukrainas-Krievijas frontē, bet uzskata, ka Ukrainas Bruņotie spēki var atkarot Krievijas okupēto Donbasu un Krimu, ziņoja ASV telekanāls CNN.



Ziemeļatlantijas alianses ierēdnis, kas ir informēts par izlūkošanas datiem, sacīja, ka pašlaik NATO tiek apspriests aktuālais moments, kad situācija būtiski mainījusies par labu Ukrainai. Turpinās debates arī par Kijivas iespējām atgūt Krimu un Donbasa teritorijas, kuras 2014.gadā sagrāba Krievija un tās atbalstītie separātisti.

"Es domāju, ka [Ukrainas Bruņotie spēki] var [atkarot Krimu un Donbasu], tā tas ir," sacīja NATO ierēdnis. "Ne šobrīd, ne ātri, bet, ja tie spēs turpināt cīņu, tad es domāju, ka tas ir reāli."

CNN ziņu avots tomēr paziņoja, ka šaubās par to, "vai tiešām tiem vajag cīnīties, lai atgūtu savu teritoriju", un pievērsa uzmanību šo reģionu iedzīvotāju potenciālajai reakcijai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Lasiet arī