• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


44 gadus vecais reperis Ozols: «‎Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats» (VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 12:43, 05.05.2024


Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums.


Ozols - mūsdienu latviešu mūzikas leģenda.

Koncertfilma "No Rajona līdz Arēnai" caur šešpadsmit kameru objektīviem ļauj ielūkoties Ozola radošās darbības divdesmitgades iespaidīgākajā šovā "Arēnā Rīga", kā arī no jauna tuvplānos ieraudzīt un piedzīvot aizvadītā gada lielāko pašmāju hiphopa notikumu. Skatītājiem ļauts ielūkoties arī Arēnas aizskatuvē, ieraudzīt koncertu no otras puses aiz tumšā priekškara, sajust atmosfēru un emocijas, kas valdīja lielkoncerta dalībnieku ģērbtuvēs un pirms kāpšanas uz skatuves.

"Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats gan uz Arēnas lielkoncertu, kas norisinājās 2023.gada 28.decembrī, kā arī, protams, tāds pārskats par visu daiļradi. Man liekas, ka filmas režisors Rolands Rekke dabūja to sajūtu. Man pašam personīgi patika, kā tika izmantots VHS materiāls šajā filmā, kas dod tādu autentiskāku, dokumentālāku sajūtu. Un, protams, skaņa, ko Didzis Simanovičs taisīja studijā, arī iedeva savu lielu vērtību kopējā filmas kontekstā. Šis zināmā mērā ir vēlviens posms, kas ir noslēdzies ar labām, pozitīvām atmiņām. Ceru, ka visi, kas šo filmu skatīsies, redzēs un arī sajutīs līdzīgas emocijas," stāsta Ozols

"Liels paldies par uzticēšanos veidot tik apjomīgu un nozīmīgu projektu. Paldies Ozolam, ka viņš ar savu vilkmi, jaudu un lielām darba spējām spēj radīt tik lielu piedzīvojumu ne tikai sev ar koncertu Arēnā, bet arī visiem iesaistītajiem. Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums gan manai operatoru grupai, gan noteikti daudziem mūziķiem, kā arī man pašam. Paldies par vienu no dzīves foršajiem piedzīvojumiem," gandarīts ir koncertfilmas režisors Rolands Rekke.

Ģirts Rozentāls jeb Ozols savu muzikālo darbību uzsāka 1996.gadā grupu "Fact" un "Rool Makaz" sastāvā. Solokarjeru uzsāka aizvadītās desmitgades sākumā ar debijas singlu "Neko 2005" (2000), pēc kura sekoja albumi "Cieņa un mīlestība" (2001.), "Augstāk, tālāk, stiprāk" (2002.), "Dūzis" (2003.) un 2009.gadā izdotais albums "Neatkarība". Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015.gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar piekto studijas albumu "Atpakaļ nākotnē", kuram sekoja albumi "Semestris" kopā ar grupu "Tehnikums" (2017.), "Neona pilsēta (2018.), EP "Kruīza Kontroles Zēni" ar Katpullt (2019.) un "YAUDA" (2020.).

2023.gada 1.decembrī pirms lielkoncerta "Arēnā Rīga" izdots jaunākais Ozola albums "1979", kurā piedalās virkne pašmāju hiphopa kultūras pārstāvju, kuri bijuši līdzās Ozola muzikālajiem eksperimentiem daudzu gadu garumā no pirmssākumiem līdz pat šai dienai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Muzeju naktī runās par latviešu kino leģendu Adu Neretnieci (+VIDEO)

"Kinorežisors - tā ir nolādēti grūta profesija, īpaši sievietei".

Kultūra Francijā sāksies Kannu festivāls, kurā demonstrēs Latvijas filmu «Straume»

Francijā šodien sāksies Kannu kinofestivāls, kur konkursam "Īpašais skatiens"atlasīta arī Latvijas režisora Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma "Straume" jeb "Flow", aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Margarita Rimkus.

Kultūra Azerbaidžānas paklāji rotā Liepājas muzeju (+VIDEO)

Aušanai tiek izmantots tikai roku darbs.

Kultūra Dons: «Esmu gandarīts ar paveikto»

Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Lasiet arī

Kultūra Dziedāja Palū: «Tas ir stāsts par to, kas notiek sievietes prātā» (+VIDEO)

Palū ar ievērojamiem sasniegumiem piedalījusies šovā “Lietuvas balsas”, nokļūstot populārās lietuviešu dziedātājas Monikas Liu komandā.

Kultūra Leģendārais Dīters Bolens savā 70. jubilejas tūrē iekļāva Jūrmalu (+VIDEO)

Tieši pateicoties fanu lūgumiem Instagramā, viņš pēc 16 gadu pārtraukuma atgriezās uz skatuves.

Kultūra Prestiži godalgotais festivāls «Rīgas Ritmi» sola karstu džeza vasaru (+VIDEO)

"Viesmīlīgs, elegants, silts un atbilstošs šīs pilsētas un tās cilvēku tēlam".

Kultūra Kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» uzstāsies Vīnes koncertnamā

Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" kopā ar pianistu Gotlību Vališu piektdien, 5.aprīlī, kāps uz Vīnes koncertnama skatuves, lai atskaņotu gan slavenus Vīnes klasiķu darbus, gan 20.gadsimta Eiropas komponistu veikumus.