• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dons: «Esmu gandarīts ar paveikto»

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 20:42, 12.05.2024


Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.


Foto: LETA

Viņš uzskata, ka Dona panākums nav nejaušība.

"Uzskatu, ka panākums nav nejaušība, bet komandas, atbalstītāju un galvenokārt paša Dona rūpīga darba rezultāts. Paldies konkursa organizatoriem un it īpaši visiem, kuri par mums nobalsoja vai kā citādi mūs atbalstīja," pauž Gulbiņš.

Savukārt Dons pateicas par atbalstu visiem, kuri nobalsoja par Latviju un tiem, kuri turēja īkšķus.

"Ir paveikts milzīgs darbs un esmu gandarīts ar paveikto. Šīs divas nedēļas Zviedrijā bija kā lielisks piedzīvojums un milzīga pieredze, ko atcerēšos visu mūžu, taču tagad būšu priecīgs doties mājās, atpūsties un uzkrāt spēkus nākamajiem dzīves izaicinājumiem," atzīst Dons.

Noskaidrots, ka konkursa pusfinālā Dons 16 valstu konkurencē ierindojies septītajā vietā.

Gan pusfinālā, gan finālā Latvijas skatītāji maksimālo punktu skaitu - 12 punktus piešķīruši Igaunijas pārstāvjiem "5miinust" un "Puuluup". Latvijas žūrija konkursa finālā 12 punktus piešķīra šveicietim Nemo, kurš kļuva par konkursa uzvarētāju. Latvijas pārstāvis finālā sacentās ar 24 Eiropas valstu dalībnieku dziesmām. Īsi pirms fināla noskaidrojās, ka Nīderlande tiek izslēgta no šīgada konkursa par uzvedības normu pārkāpumiem.

Dons sestdien, 11.maijā piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisinājās "Malmo Arena" Malmē, Zviedrijā. Dziedātāja izpildītā dziesma "Hollow" 25 dziesmu konkurencē ierindojās 16.vietā. Par konkursa uzvarētāju kļuva Šveices pārstāvis Nemo.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

Kultūra Augusta sākumā notiks Vecrīgas zaļumballe

Šogad 2.augustā no plkst.19 līdz 23 Māzās Jaunielas laukumā notiks Vecrīgas zaļumballe.

Kultūra Dailes teātrī top mistisks «Vārnas» iestudējums (+VIDEO)

"Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu".

Kultūra Straupē šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki

Straupes Zirgu pastā šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki, aģentūru LETA informē "Straupes tirdziņa" pārstāvji. Vīndaru svētki norisināsies no plkst.11 līdz 15.

Lasiet arī

Kultūra Vāc parakstus par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam

Sabiedrības iniciatīvu platformā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam.

Kultūra Eirovīzijā uzvar Šveice; Dons - 16.vietā

Latvijas pārstāvis dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ("Neīsts") starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 16.vietā, bet Zviedrijas pilsētā Malme sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Šveici pārstāvošais dziedātājs Nemo (pilnā vārdā Nemo Metlers) ar dziesmu "The Code" ("Kods"), kopā iegūstot 591 punktu.

Kultūra Dziedātājs Dons pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Dziedātājs Dons šovakar pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru, informēja projekta "Eirovīzijas dziesmu konkurss 2024" komunikācijas vadītājs Edgars Bāliņš.

Kultūra Dziedātājs Dons iekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Pašmāju dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ceturtdien iekļuvis Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisināsies Melmē, Zviedrijā.