• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Turcija noliedz nevērību pret Leienu Ankaras vizītes gaitā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:35, 08.04.2021


Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans uzņēma Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu atbilstoši "Eiropas Savienības (ES) puses prasībām un ierosinājumiem", ceturtdien paziņoja Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušoglu, noraidot pārmetumus, ka Ankara pret Leienu izturējusies nevērīgi.


Foto:

Turcijas un ES puses pirms otrdienas sanāksmes vienojušās par protokolu, norādīja ministrs.

"Vietu izkārtojums sanāksmē tika organizēts atbilstoši ES puses priekšlikumiem," preses konferencē Ankarā sacīja Čavušoglu.

Ministrs Turcijai izteiktos pārmetumus par sanāksmes dalībnieku izvietojumu raksturoja kā "ļoti netaisnīgus", piebilstot, ka sanāksme organizēta "atbilstoši starptautiskajiem protokola noteikumiem un turku viesmīlībai".

"Mēs to nepaustu tik skaidri, ja nebūtu šo apsūdzību," uzsvēra Turcijas augstākais diplomāts.

Sanāksmi viņš raksturoja kā ļoti produktīvu.

EK trešdien pauda nopēlumu tam, kā Turcijas apmeklējuma gaitā uzņemta Leiena, jo vizītes organizētāji otrdienas sanāksmē pie Turcijas prezidenta Erdogana ES līderiem bija sarūpējuši tikai vienu krēslu, kuru ieņēmis Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Kamēr Erdogans un Mišels otrdien Ankarā prezidenta pilī apsēdās krēslos līdzās Turcijas un ES karogiem, Leienai vieta atradusies nedaudz atstatu uz dīvāna iepretim Turcijas ārlietu ministram, kas atbilstoši protokolam neatrodas tādā pat rangā kā Leiena.

Medijos neveiklā situācija Ankarā ātri tikusi pie "dīvāngeitas" vārda.

Ierakstā sociālajā tīklā "Facebook" trešdienas vakarā Mišels izteica nožēlu par šo situāciju, piebilstot, ka ES līderi nolēmuši koncentrēties uz sanāksmes saturu, nevis izraisīt "publisku incidentu".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Lasiet arī

Ekonomika Krievijas eksports uz Eiropu pērn nokrities par 68%

Krievijas eksporta apjoms uz Eiropas valstīm pērn veidoja 84,9 miljardus dolāru, kas ir par 68% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina valsts Muitas dienesta publiskotie dati.

Pasaule Drīzumā sāksies ES militārā misija Sarkanajā jūrā

Eiropas Savienības (ES) militārā misija Sarkanajā jūrā sāksies tuvākajā laikā, jo plāni tās sagatavošanai ir gandrīz pabeigti, trešdien paziņojuši ES diplomāti.

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji karu Ukrainā uzskata par ES svarīgāko problēmu

Latvijā 42% iedzīvotāju par svarīgāko problēmu, ar kuru saskaras Eiropas Savienība (ES), atzīst karu Ukrainā, liecina "Eirobarometra" 2023.gada rudens aptauja.

Pasaule Eiropadomi, iespējams, vadīs Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns

Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels jūnijā kandidēs Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās un uzvaras gadījumā atstās līdzšinējo amatu, vēsta Beļģijas mediji.