• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ES kā drošas mājas mūsdienu ģeopolitiskajā ainavā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 13:21, 05.04.2024


Saeimā notiks augsta līmeņa starptautiskā konference.


Saeimas foto

Lai diskutētu par aktualitātēm Eiropas Savienībā (ES) jaunajā ģeopolitiskajā situācijā, pirmdien, 8.aprīlī, Saeimā notiks augsta līmeņa starptautiskā konference "ES sarunas 2024: ES kā drošas mājas mūsdienu ģeopolitiskajā ainavā". To organizē Saeima sadarbībā ar Latvijas Ārpolitikas institūtu un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

"20 gadu laikā būtiski pieaugusi Latvijas loma Eiropas Savienības lēmumu pieņemšanā un līdz ar to arī atbildība. Šī konference ir iespēja lēmumu pieņēmējiem piedalīties sarunās ar speciālistiem no visas Eiropas," uzsver Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.

Konferenci atklās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre un Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Kārlis Bukovskis.

Konferences ietvaros norisināsies vairākas paneļdiskusijas un paralēlās tiešsaistes sarunas. Konferences pirmajā daļā tiks apspriesti sasniegumi un pagrieziena punkti, kurus pēdējos 20 gadus piedzīvojušas tolaik ES pievienojušās valstis un visa Eiropas Savienība. Plānoto paneļdiskusiju uzmanības centrā būs gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanās un ar tām saistītie izaicinājumi, ES noturība un ekonomiskās konkurētspējas pieaugums, kā arī ES ārpolitikas veidošana, tostarp saistībā ar Krievijas karu pret Ukrainu.

Konferencē piedalīsies Latvijas un Eiropas augsta līmeņa amatpersonas un eksperti, tostarp Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs E.Cepurītis, Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis, Eiropas Parlamenta priekšsēdētājas vietnieks Roberts Zīle, TEPSA ģenerālsekretārs, bijušais ES padomes Ģenerālsekretariāta ģenerāldirektora vietnieks Džims Kloss (Jim Cloos), Eiropas politikas institūta direktore Funda Tekina (Funda Tekin), Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, Eiropas Uzņēmumu vadītāju konventa ģenerālsekretārs, bijušais Somijas parlamenta deputāts Risto Erki Juhani Pentile (Risto Erkki Juhani Penttilä), bijušais Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Martins Šulcs (Martin Schulz) un citi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Pasaule Drīzumā sāksies ES militārā misija Sarkanajā jūrā

Eiropas Savienības (ES) militārā misija Sarkanajā jūrā sāksies tuvākajā laikā, jo plāni tās sagatavošanai ir gandrīz pabeigti, trešdien paziņojuši ES diplomāti.

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji karu Ukrainā uzskata par ES svarīgāko problēmu

Latvijā 42% iedzīvotāju par svarīgāko problēmu, ar kuru saskaras Eiropas Savienība (ES), atzīst karu Ukrainā, liecina "Eirobarometra" 2023.gada rudens aptauja.

Pasaule Eiropadomi, iespējams, vadīs Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns

Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels jūnijā kandidēs Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās un uzvaras gadījumā atstās līdzšinējo amatu, vēsta Beļģijas mediji.

Pasaule ES tiesa atstāj spēkā oligarham Abramovičam noteiktās sankcijas

Eiropas Savienības (ES) tiesa trešdien atstāja spēkā Krievijas miljardierim Romānam Abramovičam noteiktās sankcijas, noraidot Kremlim tuvā oligarha apelāciju.