• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievija sākusi izmeklēšanu pret cirku par izrādi ar dzīvniekiem nacistu tērpos

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 18:19, 13.01.2021


Krievijas prokuratūra sākuši izmeklēšanu pret valstij piederošu cirku, kur Ziemassvētku uzvedumā pērtiķis bijis saģērbts nacistu uniformā, bet divām kazām bijušas uzklātas segas ar kāškrustiem.


Foto:

Udmurtijas Republikas prokuratūra paziņojusi, ka izmeklēšana sākta pēc tam, kad sociālajos medijos izplatījušās fotogrāfijas no vietējās Valsts cirka trupas izrādes 8.janvārī. Attēlos redzami "dzīvnieki segās ar nacistu simboliem".

Izrādē, ko noorganizēja pareizticīgā baznīca, sieviete padomju laika militārajā uniformā vadāja apkārt pa ringu pērtiķi un divas kazas, kam uz muguras bija sarkanas segas ar kāškrustiem, redzams cirka publiskotajā video.

Video vietējais garīdznieks raksturoja izrādi kā "vēsturisku ekskursiju" cauri dažādu gadu Ziemassvētkiem.

Pareizticīgās baznīcas diecēze Iževskā paziņojusi, ka nacistu simboli izmantoti epizodē par Vācijas armijas sakāvi netālu no Maskavas 1942.gadā.

"Cirka mākslas īpaša iezīme ir izklaidēšana, un nav nekā pārsteidzoša faktā, ka tajā izmantotajiem tēliem ir ironiski un dažreiz pat groteski vaibsti," norādījusi diecēze.

Gan diecēze, gan cirks apgalvo, ka izrādē nav pārkāpti Krievijas likumi.

Paziņojumos norādīts uz pagājušajā gadā pieņemtajiem atvieglojumiem attiecībā uz nacisma simbolu izrādīšanu.

Pret aizliegumu, kas tika pieņemts 2014.gadā, iestājās vairāki likumdevēji, apgalvojot, ka teorētiski aizliegums attiecas arī uz dokumentālajām filmām par nacistisko Vāciju, kā arī mākslas filmām par Otro pasaules karu, grāmatu ilustrācijām un skolas mācību grāmatām.

Aizliegums attiecās arī uz entuziastiem, kas organizē Otrā pasaules kara kauju rekonstrukcijas.

Pērn parlaments atbalstīja ierosinājumu atcelt aizliegumu izrādīt nacisma simbolus, ja vien šo simbolu mērķis nav popularizēt fašisma ideoloģiju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Pasaule Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Krievijas bruņoto spēku bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Sabiedrība Vēl dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu tiks prasītas valsts valodas zināšanas

Atbilstoši Satversmes tiesas (ST) spriedumam vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu ar pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijā tiks prasītas valsts valodas zināšanas, secināms no Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) paustā pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes.

Pasaule Krievija apgalvo, ka atvairīts dronu trieciens pie smago bumbvedēju bāzes

Krievijā Saratovas apgabala Engelsā, kur bāzējas smagie bumbvedēji, piektdienas rītā esot likvidēts viens vai vairāki droni, apgalvo apgabala gubernators Romans Busargins.

Pasaule Britu izlūki: Krievija par sankcijām pakļautām precēm pārmaksā 60%

Trešās valstis par dažu sankcijām pakļautu preču eksportu uz Krieviju nosaka pat vairāk nekā 60% uzcenojumu, tādējādi izjaucot Krievijas ieroču eksporta piedāvājuma un pieprasījuma līdzsvaru un sarežģījot maksājumu mehānismus, kā rezultātā ievērojami samazinās Krievijas ieroču eksports, liecina Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas jaunākais ziņojums.