• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


300 eiro - Jūdasa graši, par kuriem franču skolēni slepkavam nodeva skolotāju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:39, 22.10.2020 4


Francijas likumsargiem izmeklējot lietu par galvas nociršanu Parīzes piepilsētas skolas vēstures skolotājam, noskaidrojies, ka slepkavam skolotāju palīdzējuši atpazīt skolēni apmaiņā pret 300 līdz 350 eiro, trešdien pavēstīja Francijas terorisma lietu prokurors.



Slepkava 18 gadus vecais čečenu imigrants Abdullahs Anzarovs skolotājam Samuelam Patī Konflānā-Sentonorīnā uzbruka piektdien, kad skolotājs bija ceļā no skolas uz mājām.

Pēc tam, kad skolotājs saviem audzēkņiem sociālo zinību nodarbības laikā bija parādījis islāma pravieša Muhameda karikatūru, pret viņu tīmeklī tika izvērsta naida kampaņa.

Anzarovs daļu summas līdzās skolai iedeva skolēnam, lūdzot identificēt skolotāju, preses konferencē sacīja Žans Fransuā Rikārs. Citi viņiem pievienojušies, un Anzarovs piedāvājis sadalīt pārējo summu.

Apmaiņā Anzarovs saņēmis Patī raksturojumu no diviem skolēniem, kas palikuši ar viņu divas stundas, gaidot, kad parādīsies skolotājs. Pārējie devušies prom.

Anzarovs sacījis skolēniem, ka plāno pazemot skolotāju un viņam uzbrukt, kā arī piespiest atvainoties par karikatūru rādīšanu skolēniem.

Divi skolēni, kas palīdzēja slepkavam, ir 14 un 15 gadus veci, un pret viņiem tiks uzsākta kriminālvajāšana, sacīja Rikārs. Viņi ir septiņu cilvēku vidū, kas tiek apsūdzēti "sazvērestībā pastrādāt teroristisku slepkavību".

Izmeklēšanā noskaidrots, ka slepkava zinājis skolotāja vārdu un skolu, bet nav zinājis, kā viņš izskatās, sacīja prokurors.

"Viņš varēja viņu identificēt vienīgi tāpēc, ka viņam palīdzēja skolas skolēni," norādīja Rikārs.

Policija Anzorovu sašāva, un no gūtajiem ievainojumiem viņš vēlāk nomira.

Patī slepkavība šokēja Franciju un atsauca atmiņā pirms pieciem gadiem notikušo islāma radikāļu uzbrukumu satīras žurnāla "Charlie Hebdo" Parīzes redakcijai. Šajā uzbrukumā, ko izprovocēja pravieša Muhameda karikatūru publicēšana, tika nogalināti 12 cilvēki.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa «Verde» otrā ēka

Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa "Verde" otrā ēka, informē biroju kompleksa attīstītāja "Capitalica Asset Management" pārstāvji.

Kriminālziņas KNAB: Pieaug iedzīvotāju izpratne par trauksmes celšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizvien biežāk saņem saturiski kvalitatīvus ziņojumus, kuros iedzīvotāji informē par iespējamām darba vietās novērotajām pretlikumībām, kas norāda uz iedzīvotāju izpratnes palielināšanos par Trauksmes celšanas likuma mērķi un trauksmes cēlēja ziņojuma būtību, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidenta kancelejas vadītāja no bijušā dzīvesbiedra saņēmusi 31000 eiro

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunda Reire pērn no bijušā dzīvesbiedra, Saeimas deputāta, bijušā finanšu ministra Jāņa Reira (JV) saņēmusi ap 31 000 eiro, no kuriem 5960 eiro veido uzturlīdzekļi, liecina viņas amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.