• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aptauja: Latvijā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 18:36, 27.04.2024


Latvijā kopumā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.



Saskaņā ar aptaujas rezultātiem absolūti lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju ir saskārušies ar agresīvu braukšanu - 39% norādīja, ka agresīvu braukšanu pieredzējuši galvenokārt no autovadītājiem, bet 8% - no motociklistiem.

Gandrīz katrs desmitais agresiju piedzīvojis no skrejriteņu vadītājiem, bet 5% nācies sastapt dusmīgi noskaņotus velosipēdistus. Tikmēr 30% norādīja, ka saskārušies ar agresīvu braukšanu no visiem iepriekšminētajiem transportlīdzekļu vadītājiem, un tikai 6% atbildēja, ka ar šādu rīcību uz ceļa nav saskārušies.

Aptauja noskaidrots, ka 44% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka autovadītāji ir agresīvākie braucēji no visiem satiksmes dalībniekiem, bet 22% uzskata, ka agresīvākie ir motociklisti. Vēl 18% iedzīvotāju par agresīvākajiem uzskata skrejriteņu vadītājus, bet 8% - velosipēdistus.

Aptaujas dati atklāj, ka vīriešiem biežāk šķiet, ka agresīvākie ir autovadītāji (48%), bet sievietes biežāk satrauc skrejriteņu vadītāji (22%), kurus viņas ierindo otrajā vietā pēc autovadītājiem.

Savukārt jaunāki cilvēki vecuma grupā no 15 līdz 29 gadiem izteikti par agresīvākajiem uzskata autovadītājus (59%), bet cilvēki vecumā virs 60 gadiem pirmajā vietā pēc agresivitātes satiksmē ierindotu motociklistus (42%).

Aptauju veica apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmums 2024.gada marta beigās, aptaujājot 500 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 15 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Savus noslēpumus Jaunmoku pils atklās sestdien (+VIDEO)

Muiža vēstures avotos pirmoreiz pieminēta 1544. gadā.

Interesanti fakti Līdz jūlija beigām zvejot nēģus ir aizliegts (VIDEO)

Maijs ir upes nēģu (Lampetra fluviatilis) nārsta laiks. Suga ir īpaši aizsargājama un ierobežoti izmantojama, tādēļ līdz pat 31. jūlijam tos ir aizliegts zvejot ikvienā Latvijas upē, informēja VS.LV Ilze Reinika, Dabas aizsardzības pārvaldes
vecākā komunikācijas speciāliste.

Interesanti fakti Ceturtdien nav gaidāmas laikapstākļu izmaiņas

Ceturtdien Latvijā saglabāsies silts laiks un atsevišķās vietās valsts austrumu daļā gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Interesanti fakti Jelgavas dome senā baznīcā atkal ierauga restorānu (VIDEO)

Virtuve ir aprīkota ar darbam nepieciešamajām iekārtām, kas ir lietotas, bet darba kārtībā.

Lasiet arī

Sabiedrība Vadītājus visvairāk uz ceļa kaitina pagrieziena signālus nerādošie braucēji

Autovadītājus visvairāk uz ceļa kaitina braucēji, kuri nerāda pagrieziena signālu, aģentūru LETA informēja risku apdrošinātāja "If P&C Insurance" ("If") Latvijas filiāles pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Sabiedrība Latvijā 37% iedzīvotāju mājās glabā nevajadzīgu elektrotehniku

Latvijā 37% iedzīvotāju mājās glabā nevajadzīgu elektrotehniku, liecina atkritumu apsaimniekotāja AS "AJ Power Recycling" veiktās aptaujas dati.

Sabiedrība Velti 15 minūtes! Piedalīties Latvijas ģimeņu aptaujā

Biedrība "Latvijas Bērnu labklājības tīkls" aicina visas Latvijas ģimenes, kurās ir nepilngadīgi bērni, līdz 3.jūlijam piedalīties aptaujā "Latvijas ģimeņu barometrs 2023", paužot savu viedokli gan par aktuālo situāciju savā ģimenē, gan izteikt savas domas par vispārīgo situāciju valstī izglītības, veselības aprūpes, bērnu pieskatīšanas un citu pakalpojumu pieejamības jautājumos. Aptauja pieejama šeit: https://link.soliddata.lv/aptauja/2025757891/

Sabiedrība Aptauja: Latvijas krievvalodīgie orientēšanos uz Rietumiem uzskata par vēlamāku

Pirmo reizi novērojumu vēsturē Latvijas krievvalodīgie valsts ārpolitiskā kursa orientēšanos uz Rietumiem uzskata par vēlamāku, nekā raudzīšanos uz Austrumiem, liecina Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veiktās aptaujas dati.