• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Noskaidrots, cik Latvijas iedzīvotāju atzīmēs Halovīnu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:01, 31.10.2023


16% Latvijas iedzīvotāju šodien, 31.oktobrī, atzīmēs Halovīnu, liecina interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" veiktā aptauja.



Veicot Latvijas interneta lietotāju aptauju, noskaidrots, ka Halovīna pasākumos iesaistīsies 16% aptaujāto - paši vai kopā ar ģimeni. Tikmēr 77% aptaujāto norāda, ka šos svētkus šogad nesvinēs, bet 7% respondentu vēl nav izlēmuši, vai iesaistīsies Holovīna aktivitātēs.

No aptaujātajiem, kas svētkus plāno svinēt, 44% piekops Halovīnu tradīcijas - vilks maskas vai tērpus un dosies pie kaimiņiem diedelēt saldumus. Vēl 40% norādījuši, ka rotās savu mājokli, bet 33% respondentu norāda, ka svētkus svinēs viņu bērni, iesaistoties aktivitātēs izglītības iestādēs vai vakarā dodoties diedelēt saldumus.

Tikmēr 32% no svētku svinētājiem apmeklēs Halovīnam veltītus pasākumus, bet 18% paši rīkos vai apmeklēs svinības ar ģimeni vai draugiem. Kā citus atzīmēšanas veidus respondenti norādījuši arī saldumu sagatavošanu bērniem, kas viņus apciemos, ķirbju grebšanu, ķirbju zupas vārīšanu, masku gatavošanu bērniem, kā arī savu svētku - dzimšanas vai vārda dienas - svinēšanu Halovīna dienā.

Aptaujā noskaidroti arī biežākie iemesli, kas aptaujātos attur no Halovīnu atzīmēšanas. Visbiežāk respondenti norādījuši, ka neuzskata tos par svētkiem - to atzīmējuši 49% no tiem, kas svētkus šogad nesvinēs.

Vēl 45% atzīmējuši, ka Halovīna tradīcijas viņiem nešķiet saistošas, bet 31% no nesvinētājiem atzīst, ka ne viņu, ne paziņu ģimenēs neviens šos svētkus nesvin. Tikmēr 6% nejūtas pietiekami informēti par šo svētku tradīcijām, bet kā citus iemeslus aptaujas dalībnieki, kas svētkus neatzīmēs, norādījuši, ka uzskata tos par ārzemju svētkiem, šie svētki nepatīk vai uzskata tos par ļauno garu piesaukšanu, tos svinēt attur reliģiskie uzskati, viņi veļu laikā piemin aizgājušos tuviniekus, bet kāds aptaujas dalībnieks svētkus nesvinēs, jo viņa dārzā šogad nav izauguši ķirbji.

Aptaujā piedalījās 2064 Latvijas interneta lietotāju. Aptauja veikta, izmantojot interneta aptauju "gemiusAdHoc" ar izlecošo interneta anketu palīdzību, kas tika rādītas pēc nejaušības principa izvēlētiem interneta lietotājiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Sabiedrība Vadītājus visvairāk uz ceļa kaitina pagrieziena signālus nerādošie braucēji

Autovadītājus visvairāk uz ceļa kaitina braucēji, kuri nerāda pagrieziena signālu, aģentūru LETA informēja risku apdrošinātāja "If P&C Insurance" ("If") Latvijas filiāles pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Sabiedrība Latvijā 37% iedzīvotāju mājās glabā nevajadzīgu elektrotehniku

Latvijā 37% iedzīvotāju mājās glabā nevajadzīgu elektrotehniku, liecina atkritumu apsaimniekotāja AS "AJ Power Recycling" veiktās aptaujas dati.

Sabiedrība Velti 15 minūtes! Piedalīties Latvijas ģimeņu aptaujā

Biedrība "Latvijas Bērnu labklājības tīkls" aicina visas Latvijas ģimenes, kurās ir nepilngadīgi bērni, līdz 3.jūlijam piedalīties aptaujā "Latvijas ģimeņu barometrs 2023", paužot savu viedokli gan par aktuālo situāciju savā ģimenē, gan izteikt savas domas par vispārīgo situāciju valstī izglītības, veselības aprūpes, bērnu pieskatīšanas un citu pakalpojumu pieejamības jautājumos. Aptauja pieejama šeit: https://link.soliddata.lv/aptauja/2025757891/

Sabiedrība Aptauja: Latvijas krievvalodīgie orientēšanos uz Rietumiem uzskata par vēlamāku

Pirmo reizi novērojumu vēsturē Latvijas krievvalodīgie valsts ārpolitiskā kursa orientēšanos uz Rietumiem uzskata par vēlamāku, nekā raudzīšanos uz Austrumiem, liecina Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veiktās aptaujas dati.