• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Marts bijis 10.karstākais mēnesis pēc kārtas

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 07:51, 09.04.2024


Šī gada marts bijis karstākais, kāds jebkad reģistrēts, un 10.karstākais mēnesis pēc kārtas, un arī jūras virsmas temperatūras sasniegušas "šokējošu" jaunu rekordu, otrdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) Klimata pārmaiņu dienests "Copernicus" (C3S), kas veic klimata novērošanu.



Kopš 2023.gada jūnija katrs mēnesis ir atzīts par karstāko, un 2024.gada marts nav bijis izņēmums.

C3S paziņoja, ka martā vidējā globālā temperatūra par 1,68 Celsija grādiem pārsniedza vidējo marta temperatūru laika posmā no 1850. līdz 1900.gadam, kas ir atskaites periods pirmsindustriālajam laikmetam.

Iepriekšējais marta temperatūras rekords tika pārspēts tikai par 0,1 Celsija grādu, bet lielāku satraukumu rada plašāka tendence, sacīja C3S vicedirektore Samanta Bērdžesa. Martā temperatūra bija augstāka par vidējo daudzās vietās uz Zemes - no dažiem Āfrikas rajoniem līdz Grenlandei, Dienvidamerikai un Antarktikai.

Marts noslēdza arī karstāko 12 mēnešu periodu, kurā vidējā temperatūra bija par 1,58 Celsija grādiem augstāka nekā pirmsindustriālajā laikmetā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi

Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi, liecina automašīnu nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzēja "Avis" apkopotie dati.

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu

Latvijā kopumā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Interesanti fakti Eksperts: šobrīd ceļošana grupās ir drošāka (+VIDEO)

Šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās.

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Lasiet arī

Ekonomika Ievērojami pieaudzis pieprasījums pēc ūdens un saldējuma

Latvijā jau ilgāku laiku turpinoties karstajiem laikapstākļiem, pārtikas veikalos ievērojami audzis pieprasījums pēc saldējuma, ūdens un citiem vasarai raksturīgiem produktiem, aģentūrai LETA atzina aptaujātie tirgotāji.

Sabiedrība Pirmdien gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz +33 grādiem

Pirmdienas pēcpusdienā Latvijas lielākajā daļā gaiss sakarsīs līdz +29..+33 grādiem, Ziemeļkurzemē un vietām piekrastē - līdz +25..+29 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Pirmdien gaisa temperatūra tuvosies jūnija svelmes rekordam

Pirmdien, gada garākajā dienā, gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +31..+34 grādiem, dažviet piekrastē līdz +29 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Latvijā labots 104 gadus nepārspētais 20.jūnija karstuma rekords

Svētdien plkst.14 termometra stabiņš Mērsragā pakāpās līdz +32,4 grādiem, kas ir jauns 20.jūnija karstuma rekords Latvijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.