• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


NMPD: pašreizējam karstuma vilnim cilvēki labāk sagatavojušies

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:50, 15.08.2022


Pašlaik Latvijā vērojamajam karstuma vilnim cilvēki ir labāk sagatavojušies, tāpēc viņiem retāk nepieciešama medicīniskā palīdzība, aģentūrai LETA sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vītola.


Foto: LETA

NMPD novērojumi liecina, ka vasaru pirmajos karstuma viļņos dienests saņem vairāk ar karstumu saistītus izsaukumus, bet nākamajiem karstuma viļņiem cilvēki jau ir vairāk sagatavojušies, ņemot vērā savu līdzšinējo pieredzi.

Pēdējās diennakts laikā saistībā ar karstumā iegūtām nopietnākām veselības problēmām ārstniecības iestādēs nogādāti divi cilvēki. Vītola nevarēja precizēt, kādas konkrēti problēmas radušās minētajiem pacientiem, bet parasti tās saistītas ar ilgstošu uzturēšanos saulē.

Oranžā laikapstākļu brīdinājuma laikā NMPD aicina izvairīties no uzturēšanās tiešos saules staros, īpaši dienas vidū, visas dienas laikā regulāri uzņemt šķidrumu, padzerties vēl pirms parādās slāpes, izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu apģērbu, kā arī nodrošināt dzīvojamo un darba telpu vēdināšanu un atdzesēšanu.

NMPD atgādina gados vecākiem cilvēkiem apzināties mainīgos laikapstākļus un nedoties garākās pastaigās un neuzturēties ilgstoši tiešā saules kontaktā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Applūst upju palienes; nākamnedēļ ūdens līmenis pazemināsies

Pēdējo dienu spēcīgo nokrišņu ietekmē upēs turpinās ūdens līmeņa kāpums un plašāk applūst palienes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lasiet arī

Ekonomika Ievērojami pieaudzis pieprasījums pēc ūdens un saldējuma

Latvijā jau ilgāku laiku turpinoties karstajiem laikapstākļiem, pārtikas veikalos ievērojami audzis pieprasījums pēc saldējuma, ūdens un citiem vasarai raksturīgiem produktiem, aģentūrai LETA atzina aptaujātie tirgotāji.

Sabiedrība Pirmdien gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz +33 grādiem

Pirmdienas pēcpusdienā Latvijas lielākajā daļā gaiss sakarsīs līdz +29..+33 grādiem, Ziemeļkurzemē un vietām piekrastē - līdz +25..+29 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Pirmdien gaisa temperatūra tuvosies jūnija svelmes rekordam

Pirmdien, gada garākajā dienā, gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +31..+34 grādiem, dažviet piekrastē līdz +29 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Latvijā labots 104 gadus nepārspētais 20.jūnija karstuma rekords

Svētdien plkst.14 termometra stabiņš Mērsragā pakāpās līdz +32,4 grādiem, kas ir jauns 20.jūnija karstuma rekords Latvijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.