• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valodas tehnoloģiju platformā Hugo.lv integrēts sarunu bots ChatGPT

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 13:51, 26.12.2023


Kultūras informācijas sistēmu centra (KISC) pārvaldītajā valsts pārvaldes valodas tehnoloģiju platformā "Hugo.lv" īstenota integrācija ar "Microsoft Azure" "Open AI" platformā iestrādāto globālo sarunu botu "ChatGPT", informē KISC pārstāvji.



Platformā "Hugo.lv" izstrādātie virtuālie asistenti valsts pārvaldes tīmekļvietnēs sniedz atbalstu iestāžu klientu apkalpošanā, piedāvājot iedzīvotājiem ātrāku un ērtāku saziņu ar valsts pārvaldi.

Integrācijas mērķis ir palīdzēt valsts pārvaldes iestāžu tīmekļvietņu virtuālo asistentu jeb sarunu botu treneriem ikdienas darbā.

Kā norāda KISC pārstāvji, integrācija ar "ChatGPT" ir būtisks solis Latvijas valsts pārvaldes sarunu botu jaudas uzlabošanā un funkciju paplašināšanā.

Latvijas valsts pārvaldes iestāžu tīmekļvietņu virtuālo asistentu treneriem pievienotā funkcionalitāte ļaus automatizēti ģenerēt atbildes ar papildu iespēju virtuālā asistenta apmācību skatā tos labot, papildināt vai dzēst.

Automātiskā teksta ģenerēšanas iespēja ļauj virtuālā asistenta trenerim pārformulēt atbildes tekstu, izvēloties kādu no četriem izteiksmes veidiem - īsāk, garāk, formālāk vai draudzīgāk. Jauno teksta piedāvājumu var atsaukt, ja neviens no piedāvātajiem variantiem nešķiet derīgs konkrētajā gadījumā.

Savukārt, ja konkrētās iestādes virtuālajam asistentam ir pieslēgta vēl kāda valoda, tad integrācija ar "ChatGPT" dos iespēju jautājumus tulkot attiecīgajā valodā.

"Hugo.lv" ir Latvijas valsts pārvaldes valodas tehnoloģiju platforma, kas brīvi pieejama ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Tā nodrošina automatizētu tulkošanu, runas atpazīšanu un runas sintēzi, kā arī dažādus rīkus daudzvalodu atbalstam e-pakalpojumos, tostarp uz "Hugo.lv" platformas bāzes veidoti Latvijas valsts pārvaldes tīmekļvietņu virtuālie asistenti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Savus noslēpumus Jaunmoku pils atklās sestdien (+VIDEO)

Muiža vēstures avotos pirmoreiz pieminēta 1544. gadā.

Interesanti fakti Līdz jūlija beigām zvejot nēģus ir aizliegts (VIDEO)

Maijs ir upes nēģu (Lampetra fluviatilis) nārsta laiks. Suga ir īpaši aizsargājama un ierobežoti izmantojama, tādēļ līdz pat 31. jūlijam tos ir aizliegts zvejot ikvienā Latvijas upē, informēja VS.LV Ilze Reinika, Dabas aizsardzības pārvaldes
vecākā komunikācijas speciāliste.

Interesanti fakti Ceturtdien nav gaidāmas laikapstākļu izmaiņas

Ceturtdien Latvijā saglabāsies silts laiks un atsevišķās vietās valsts austrumu daļā gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji baidās no mākslīgā intelekta, liecina aptauja (+VIDEO)

Сilvēkiem acīmredzot ir bail no "robotizācijas" iejaukšanās cilvēku sociālajā, emociju un vērtību telpā.

Ekonomika Rīgā runās par mākslīgā intelekta potenciālu transformēt ekonomiku

Ceturtdien, 30.novembrī plkst.14 konferenču telpā "Fantadroms" norisināsies ikgadējā Latvijas informācijas un tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) konference "LIKTA(I)2023", kurā runās par mākslīgā intelekta potenciālu transformēt ekonomiku, kā arī ilgtspēju.

Ekonomika «OpenAI» vadītāja amatā atjauno Semu Altmenu

Mākslīgā intelekta uzņēmuma "OpenAI" pirms nedēļas atlaistais vadītājs Sems Altmens atgriezies šajā amatā, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Kriminālziņas Brazīlijā izmeklē mākslīgā intelekta kļūdas tiesas spriedumā

Brazīlijā noris izmeklēšana pret federālo tiesnesi, kas pieļāvis kļūdas ar mākslīgā intelekta palīdzību sagatavotā spriedumā, pavēstīja varasiestādes, norādot, ka šī valstī ir pirmā šāda lieta.