• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Šajā sezonā siltumapgādes tarifi - stipri zemāki nekā pagājušajā gadā» (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 09:32, 16.11.2023


Nezināmais jautājums - kāda šogad būs ziema, cik tā būs auksta un gara - pauž KEM.


Daudziem Latvijas iedzīvotājiem apkures jautājums būs jārisina pašu spēkiem.

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS) atzīst, ka, iespējams, tarifu aprēķinu metodika ir novecojusi, jo tirgus situācija ir mainījusies, ir dinamiskāka. Tomēr, "šajā sezonā siltumapgādes tarifi ir stipri zemāki nekā pagājušajā gadā".

"Piemēram, Rīgā, ja pagājušā gada sezonā tarifs bija 170,59 eiro par megavatstundu (MWh), ar valsts atbalstu 111,06 eiro, tad šogad ir 87,57 eiro par MWh. Šogad apkures tarifi ir zemāki nekā pagājušā gada oktobrī ar visu atbalstu, tādēļ pagaidām atbalsts netiek plānots, bet situāciju mēs vērtējam un sekojam līdzi".

"Protams, nezināmais jautājums - kāda šogad būs ziema, cik tā būs auksta un gara, jo no tā jau arī būs atkarīgi apkures gala rēķini iedzīvotājiem. Uz šo jautājumu šobrīd nevienam nav atbildes, bet tas, ko viennozīmīgi varu pateikt, - tarifu ziņā ir izdarīts maksimums, un tie ir ievērojami zemāki nekā pagājušajā gadā", - tā ministrs.

"Ir lietas, ko varam kontrolēt un iespaidot, bet ir lietas, ko nevaram. Tas ir SPRK darbs, viņu metodika, ir jāuzticas viņiem. Tarifam ir jāatbilst konkrētiem noteikumiem, ir konkrēta metodika, kā tos aprēķināt. Tas ir SPRK lauciņš. Protams, mēs varam runāt par metodiku, un, iespējams, tur ir kas jāmaina, bet tas ir plašāks darba lauks, kam varētu pievērsties nākamajā vasarā. Ja redzam, ka ir problēmas metodikā, tad, labi, ķeramies tam klāt, bet vēlāk".

"Iespējams, ka metodika ir novecojusi, varētu būt lietas, kas jāatjauno, jo arī tirgus situācija ir mainījusies, ir dinamiskāka. Piemēram, mēs pagājušajā gadā ļoti labi sapratām, ka apkures tarifus nevar tik lēni apstiprināt, tos nepieciešams izskatīt un apstiprināt raitāk, jo cenas "staigā" daudz dinamiskāk un arī tarifu apstiprināšanas procesam līdz ar to jābūt ātrākam".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Ekonomika Latvijā ieguldījumi attīstībā vairākkārt atpaliek no ES valstu vidējā līmeņa

Latvijā ieguldījumi pētniecībā un attīstībā vairākkārt atpaliek no pasaules attīstīto valstu un Eiropas Savienības (ES) valstu vidējā līmeņa, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas ekonomiste Linda Oliņa.

Ekonomika Latvijas Bankas «Maksājumu radars» novērojis mobilo darījumu pieaugumu (+VIDEO)

Pensijas vecuma cilvēku atturība ir saistīta ar viņu īpašumā esošajiem viedtālruņiem.

Lasiet arī

Ekonomika Rīga pamazām mainīs apkures sistēmu: kas ir svarīgi zināt (+VIDEO)

Līdz šim laikam uzstādītās iekārtas varēs darboties līdz sava kalpošanas laika beigām.

Ekonomika Jaunu gāzes apkures iekārtu uzstādīšanu Rīgā vairs nesaskaņos

Jaunu gāzes apkures iekārtu uzstādīšanu Rīgā vairs nesaskaņos no 2026.gada, paredz šodien Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā akceptētie noteikumi Par teritoriālajām zonām siltumapgādes veida izvēlei un prasībām siltumapgādes sistēmas iekārtu izvēlei.

Ekonomika Valmiera par 4,5 miljoniem eiro sāka jaunas katlumājas būvniecību (+VIDEO)

Viens no projekta mērķiem ir nodrošināt stabilu un drošu siltumapgādi par pieņemamu cenu.

Sabiedrība Eksperti skaidro, cik maksāsim par apkuri šajā sezonā

Latvijā šajā apkures sezonā iedzīvotājiem gaidāmi mazāki rēķini nekā pagājušajā gadā, prognozē starptautiskā biokurināmā biržas "Baltpool" pārstāvji.