• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmiera par 4,5 miljoniem eiro sāka jaunas katlumājas būvniecību (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 08:53, 11.12.2023


Viens no projekta mērķiem ir nodrošināt stabilu un drošu siltumapgādi par pieņemamu cenu.


Darbi turpinās, būvobjektu pielāgojot konkrētajai sezonai un laikapstākļiem.

Valmierā turpinās jaunas AS “Valmieras enerģijas” šķeldas katlumājas būvniecības darbi, lai siltumenerģijas ražošana no jaunā siltumavota varētu tikt nodrošināta jau 2024./2025. gada apkures sezonā. Pēc šī projekta realizācijas siltumenerģijas ražošanu Ausekļa ielas rajonā pilnībā nodrošinās “Valmieras enerģija”, ziņoja vietne valmiera.lv.

Jūnijā AS “Valmieras enerģija” noslēdza līgumu ar Personu apvienību “SAN Polytechnik” par jaunas šķeldas katlumājas būvniecību Rietekļa ielā 1. Rudens periodā tika veikti būvniecības teritorijas sagatavošanas darbi, bet šobrīd būvniecības darbi turpinās, būvobjektu pielāgojot konkrētajai sezonai un laikapstākļiem.

“Jauna šķeldas katlumāja Valmierā top un pavisam drīz gaidām arī pamatiekārtu, tostarp arī jauna biokurināmā katla piegādi. Tas ir vēl viens svarīgs solis pretim Valmieras pilsētas enerģētiskajai neatkarībai, vienlaikus mazinot arī enerģētiskās nabadzības risku ilgtermiņā,” pauž AS “Valmieras enerģija” valdes loceklis Māris Kānītis.

Šādi AS “Valmieras enerģijas” un Valmieras pilsētas kopprojekti ļauj procentuāli palielināt Valmieras pilsētas atjaunojamo energoresursu īpatsvaru siltumenerģijas ražošanā. Ja vēl 2014. gadā Valmierā 98% siltumenerģijas tika saražota no dabasgāzes, tad desmit gadus vēlāk tie ir tikai 10%. Šādas pakāpeniskas atjaunojamā kurināmā bilances palielinājuma rezultātā 2022./2023. gada apkures sezonā Valmieras iedzīvotāju, valsts un pašvaldības līdzekļu ietaupījums bija vairāk kā 10 miljoni eiro, kas netika samaksāti par dabasgāzi.

“Paveiktais siltumenerģijas ražošanas modernizācijā atspoguļo pagātnes lēmumu pozitīvo ietekmi, ko iedzīvotāji piedzīvo šodien. Tāpat šā brīža lēmums par pārejas no fosilā kurināmā uz biokurināmo turpināšanu un investīcijas atbilstošas infrastruktūras radīšanā ir lēmums iedzīvotāju un arī klimata labākai nākotnei, kā arī visu drošībai un neatkarībai,” Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Jaunās šķeldas katlumājas būvdarbu līguma summa ir 4 491 951,78 eiro. Projekta “Šķeldas siltumavota jaunbūve Valmierā, Ausekļa ielas kvartālā” īstenošanai piesaistīts Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalsts. Viens no projekta mērķiem ir nodrošināt stabilu un drošu siltumapgādi par pieņemamu cenu Valmieras pilsētas centralizētās siltumapgādes sistēmas patērētājiem, kā arī samazināt siltumapgādes tarifa un kurināmā pieejamības atkarību no importēta fosilā kurināmā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Ekonomika Latvijā ieguldījumi attīstībā vairākkārt atpaliek no ES valstu vidējā līmeņa

Latvijā ieguldījumi pētniecībā un attīstībā vairākkārt atpaliek no pasaules attīstīto valstu un Eiropas Savienības (ES) valstu vidējā līmeņa, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas ekonomiste Linda Oliņa.

Ekonomika Latvijas Bankas «Maksājumu radars» novērojis mobilo darījumu pieaugumu (+VIDEO)

Pensijas vecuma cilvēku atturība ir saistīta ar viņu īpašumā esošajiem viedtālruņiem.

Ekonomika Nākamnedēļ atklās aviokompānijas «Norwegian» bāzi Rīgā

Nākamnedēļ, 30.aprīlī, plkst.10.30 atklās aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgo bāzi Rīgā.

Lasiet arī