• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vairāki Liepājas autobusu parka vadītāji aizturēti par degvielas zādzībām

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 12:07, 24.05.2022


Par degvielas zādzībām no AS "Liepājas autobusu parks" (LAP) aizturēti vairāki autobusu vadītāji, informēja Valsts policija.



LAP pagājušajā nedēļā informēja, ka Valsts policija aizturējusi trīs personas par degvielas zādzībām no uzņēmuma autobusiem un degvielas sistēmu unikālo plombu nelikumīgu apriti. LAP jau ilgākā laika periodā veicis iekšēju izmeklēšanu par degvielas zādzībām no uzņēmuma autobusiem. Pateicoties Valsts policijas veiktajām izmeklēšanas darbībām, tikusi atklāta organizētā grupa.

Policija savukārt informē, ka maijā par dīzeļdegvielas zādzībām no LAP autobusiem Valsts policijā tika sākts kriminālprocess. Tā izmeklēšanā tika noskaidrots, ka ar šo noziegumu saistīta personu grupa - trīs vīrieši, kas LAP strādā par autobusu vadītājiem. Šobrīd kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, tostarp liecinieku noskaidrošana, pierādījumu nostiprināšana un zaudējumu aprēķināšana.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta otrās daļas - par dīzeļdegvielas zādzību, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās no LAP piederošiem autobusiem.

Reaģējot uz saņemto informāciju un veicot pirmstiesas izmeklēšanu kriminālprocesa ietvaros, šā gada 16.maijā par dīzeļdegvielas zādzības faktu tieši noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī Rīgā tika aizturēts un nogādāts uz īslaicīgo aizturēšanas vietu LAP autobusa vadītājs, aptuveni 50 gadu vecs vīrietis. Aizturētais tika atzīts par aizdomās turēto personu un viņam piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Kriminālprocesā tika iegūta informācija, ka vēl viens LAP autobusa vadītājs, aptuveni 70 gadu vecs vīrietis, ir saistīts ar šo noziedzīgo nodarījumu. 16.maijā vīrietis tika nogādāts uz policijas struktūrvienības iestādi. Viņam tika piemērots statuss - persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess, jo tika iegūtas ziņas, ka konkrētā persona ir izdarījusi izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu.

Pirmstiesas izmeklēšanas darbības uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tika veiktas ciešā sadarbībā ar Valsts policijas Kurzemes reģiona Kriminālpolicijas biroja darbiniekiem, kā rezultātā tika iegūtas papildus ziņas, un 16.maijā Liepājā tika aizturēts vēl viens LAP autobusa vadītājs, aptuveni 60 gadu vecs vīrietis. Arī viņš tika nogādāts uz īslaicīgo aizturēšanas vietu un vēlāk tika atzīts par aizdomās turēto personu. Vīrietim piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Ekonomika Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Lasiet arī

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sports Latvijas hokeja izlasei pievienojas uzbrucējs Dzierkals

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas pirms gaidāmā pasaules čempionāta piektdien papildināja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.