• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bankas pārstāve: Mēs vairs neatgriezīsimies pie pirmspandēmijas darbības modeļa

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 11:44, 14.09.2021


Banku sektors vairs neatgriezīsies pie pirmspandēmijas darbības modeļa, intervijā aģentūrai LETA prognozēja SEB banku grupas Baltijas divīzijas vadītāja Nīna Eikesa.


Foto: LETA

Viņa norādīja, ka Coid-19 pandēmija ir piespiedusi bankas daudz straujāk un apjomīgāk domāt par jauniem veidiem, kā tikties ar saviem klientiem, kā tiem sniegt pakalpojumus.

"Digitalizācija sākās jau pirms pandēmijas, bet tieši tā ir kļuvusi par pagrieziena punktu," teica Eikesa, piebilstot, ka, piemēram, Latvijā "SEB bankā" pirms pandēmijas pilnībā attālināti tika apkalpoti apmēram 20-25% klientu, kamēr ar 75-80% klientu tikšanās bija klātienē, savukārt šobrīd pilnībā attālināti tiek apkalpoti 90% bankas klientu.

"Tā ir jauna situācija gan bankām, gan klientiem, bet es domāju, ka tas ir uz palikšanu un mēs vairs neatgriezīsimies pie tāda darbības modeļa, kāds bija pirms Covid-19 pandēmijas," sacīja Eikesa.

Tāpat viņa atzīmēja, ka konkurence starp bankām ir ļoti nopietna, arī banku klienti ir ļoti labi izglītoti, un tas ir palīdzējis digitalizāciju pacelt ļoti augstu banku darba kārtībā.

SEB banku grupas Baltijas divīzijas vadītāja arī norādīja, ka SEB mērķis ir būt ilgtermiņa sadarbības partnerim, kuram uzticas, kā arī bankas mērķis ir attīstīt jaunus produktus, kuri iederētos digitālajā pasaulē.

"Piemēram, pavisam nesen ieviesām jaunu robotizētu investīciju rīku, kas ir piemērots masu tirgum. Tiek dažādota pieeja bankas pakalpojumiem. Tāpat mēs gribam būt labs sadarbības partneris uzņēmumiem, kuri strādā Baltijā," sacīja Eikesa.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Lasiet arī

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Interesanti fakti 5. maijā Inženieru arsenāls Daugavpils cietoksnī svinēs gadadienu (+VIDEO)

Gada laikā Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs ir ieguvis labu praktisko pieredzi un plāno arvien aktīvāk strādāt.

Ekonomika Lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība pieaugusi par teju 10% (+VIDEO)

Eiropas Zaļais kurss un stingrāki vides noteikumi ietekmē nozari, liekot saimniekiem meklēt ilgtspējīgākus risinājumus.

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.