• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ceļošana atsākas: Novatours šodienas lidojums uz Tenerifi pilnībā izpārdots!

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 09:26, 05.03.2021


Tūroperators SIA "Novatours" šodien atsāks tūrisma braucienus uz ārvalstīm no Latvijas, pirmajā ceļojumā vedot uz Tenerifi Kanāriju salās, pavēstīja kompānijā.



"Novatours" vadītājs Leonīds Močeņovs aģentūrai LETA sacīja, ka šis "Novatours" piedāvātais ceļojums ir pilnībā izpārdots, un šodien uz Tenerifi no Rīgas dosies 168 ceļotāji.

"Ieilgusī ceļojumu pauze nav mazinājusi Latvijas iedzīvotāju vēlmi ceļot. Mēs redzam, ka cilvēki ilgojas doties uz ārvalstīm, gaida iespēju baudīt saulainu un vasarīgu atpūtu, interese arvien pieaug," sacīja Močeņovs.

Vienlaikus viņš uzsvēra - tā kā klientu drošība tūroperatoram vienmēr ir bijusi pirmajā vietā, un pašreiz nav īstais laiks pārgalvībai vai paviršībai, ceļotāji īpaši rūpīgi tiek informēti par nepieciešamajiem drošības pasākumiem, dodoties ceļojumā un atgriežoties no tā. "Ceļotājus striktie noteikumi nebiedē, tie tiek uzlūkoti ar izpratni un apņēmību ievērot," piebilda Močeņovs.

Viņš arī pauda, ka atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam persona nevar ceļot uz Latvijas no Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm, izņemot vairākus gadījumus, tostarp atgriešanos pastāvīgajā dzīvesvietā. "Novatours" ieskatā, tas nozīmē, ka visi Latvijas iedzīvotāji bez ierobežojumiem varēs atgriezties dzīvesvietas valstī. "Protams, šis iemesls būs jānorāda tīmekļvietnē "covidpass.lv". Starptautiskajam pasažieru pārvadātājam būs jāpārliecinās, ka persona ir iesniegusi šo pašapliecinājumu," sacīja Močeņovs.

Kā ziņots, atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam ir noteikts aizliegums bez būtiska iemesla ieceļot Latvijā līdz ārkārtējās situācijas beigām, 6.aprīlim.

Valdības lēmums paredz, ka persona nevar ceļot uz Latviju no Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm, Šveices Konfederācijas un Lielbritānijas. Izņēmums ir gadījumi, ja persona pirms iekāpšanas pārvadātāja transportlīdzeklī vai ieceļojot ar transportlīdzekli, kas neveic komercpārvadājumu, pirms ieceļošanas Latvijā ir aizpildījusi pašapliecinājumu informācijas sistēmas tīmekļvietnē (covidpass.lv), ka ieceļošana Latvijā neatliekami nepieciešama darba, mācību, studiju, ģimenes apvienošanas, medicīnas pakalpojumu saņemšanas, tranzīta vai nepilngadīgo pavadīšanas nolūkā, kā arī, lai atgrieztos pastāvīgajā dzīvesvietā vai dotos uz bērēm.

"Novatours" 2019.gadā strādāja ar 35,018 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,1% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 2,8 reizes un bija 334 818 eiro. Kompānija "Novatours" reģistrēta 2000.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 176 435 eiro. "Novatours" vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrēts uzņēmums "Novaturas".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Lasiet arī

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Interesanti fakti Mazie vecāku noslēpumi: kā bērnam uzdāvināt viedtālruni (+VIDEO)

Lielākā daļa ierīču piedāvā ērtus digitālos kontroles rīkus.

Kultūra 44 gadus vecais reperis Ozols: «‎Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats» (VIDEO)

Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums.