• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Teju ceturtdaļa strādājošo saņem algu līdz 450 eiro uz rokas (+INFOGRAFIKA)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 21:00, 24.02.2021


Latvijā pagājušajā gadā pamata darbavietā neto darba algu (pēc nodokļu samaksas) līdz 450 eiro mēnesī saņēma 22,7% darba ņēmēju, kas ir par 3,1 procentpunktu mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotā informācija.


Foto: LETA

Tostarp 99,9 tūkstoši jeb 12,8% darba ņēmēju 2020.gadā saņēma minimālo darba algu vai mazāk, kas ir par 1,6 procentpunktiem mazāk nekā gadu iepriekš, kad minimālo algu vai mazāk saņēma 14,4% darba ņēmēju. Pērn, kā arī gadu iepriekš, Latvijā minimālā alga pirms nodokļu nomaksas bija 430 eiro.

2020.gadā augstākais mazo algu saņēmēju īpatsvars joprojām bija Latgalē, kur 22% darbinieku saņēma minimālo algu vai mazāk.

Savukārt 34,5% (2019.gadā - 34%) pamata darbavietā neto algā mēnesī saņēma 450,01-700 eiro, 30,8% (29,9%) darba ņēmēju saņēma algu 700,01-1400 eiro robežās, bet algu no 1400,01 eiro un vairāk mēnesī saņēma 6,5% darba ņēmēju pretstatā 5,3% pirms gada.

Statistikas pārvaldes dati arī liecina, ka 2020.gadā darba alga netika aprēķināta (saistībā ar bezalgas, grūtniecības, dzemdību atvaļinājumu vai arī darbs sākts nesen) vai aprēķināta, bet netika izmaksāta 3,2% (pirms gada - 2,7%) darba ņēmēju, savukārt 2,2% (2,3%) algotu darbu strādājošo darba samaksas lielumu neizpauda.

2020.gadā darbaspēka apsekojumā piedalījās 15,6 tūkstoši mājsaimniecību, kurās aptaujāja 27,3 tūkstošus iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Nacionālajā arhīvā notiek vērienīga rekonstrukcija (+VIDEO)

Sloka ielā 16 esošo ēku projektējis arhitekts V.R. Reslers un tā celta 1908.gadā kā pilsētas lombards.

Ekonomika Aptauja: Latvijas iedzīvotāji sagaida mājokļu cenu kāpumu (+VIDEO)

Respondenti, kas ir optimistiskāki nekā vidēji, ir ar pamatizglītību, zemiem ienākumiem un dzīvo laukos.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Sports Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē negūst vārtus un papildlaikā zaudē norvēģiem

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Norvēģijai.