• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


60% ir šogad reģistrēto automašīnu ir vecākas par 11 gadiem

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 12:07, 12.07.2020


No pirmajā pusgadā Latvijā reģistrētajām lietotajām vieglajām automašīnām 60% ir vecākas par 11 gadiem, liecina Auto asociācijas apkopotā informācija.


Foto: LETA

Pirmajā pusgadā kopā reģistrētas 18 566 lietotas vieglās automašīnas. No tām visvairāk jeb 11 156 reģistrēto lietoto vieglo automašīnu ir vecumā starp 11 un 29 gadiem, un tas veido 60% no visām sešos mēnešos reģistrētajām. Savukārt vēl 122 reģistrētās ir vecākas par 30 gadiem.

Turklāt 17% jeb 3232 no visām reģistrētajām ir astoņus līdz 10 gadus vecas, 12% jeb 2299 automašīnas ir piecus līdz septiņus gadus vecas, bet 9% jeb 1709 ir vienu līdz četrus gadus vecas. Pirmajā pusgadā reģistrētas arī 48 lietotas vieglās automašīnas, kas nav vecākas par vienu gadu.

Lielākais samazinājums lietoto vieglo automašīnu reģistrācijā bija aprīlī, kad reģistrētas 1970 automašīnas, savukārt jūnijā reģistrēto lietot automašīnu skaits pieaudzis līdz 3711.

No visām reģistrētajām lietotajām vieglajām automašīnām 85% darbināmi ar dīzeļdegvielu, bet 13% ar benzīnu.

Kā ziņots, Latvijā šogad pirmajā pusgadā reģistrētas 18 566 lietotas vieglās automašīnas, kas ir par 27,4% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā. Tostarp 2020.gada pirmajā pusgadā lietotu vieglo pasažieru automobiļu reģistrācija samazinājusies par 27,4%, veidojot 17 348 vienības, savukārt lietotu vieglā komerctransporta reģistrācija sarukusi par 27,7% - līdz 1218 spēkratiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Lasiet arī

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Ekonomika Ekonomikā turpinās stagnācija

IKP pirmajā ceturksnī provizoriski sarucis par 0,2%.