• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 15:20, 29.04.2024


Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms, kā arī pabeigts ēkas tehniskais projekts, informē Rīgas Riharda Vāgnera biedrības (RRVB) pārstāvji.


Foto: LETA

Biedrībā norāda, ka patlaban turpinās interjera detalizēta izstrāde un drīzumā sāksies nākamais projekta etaps - nama pamatu nostiprināšanas jeb pāļu ierīkošanas darbi.

Demontāža aptvēra plašu darbu kopumu - demontētas lustras, vēsturiskās krāsnis, parkets, logi, durvis un citi interjera elementi, kas nodoti restaurācijai un atgriezīsies ēkā pēc pārbūves. Tāpat nojauktas starpsienas, kā arī demontēta līdzšinējā siltumtrase un ierīkota pagaidu siltumtrase, lai blakus esošās ēkas būvdarbu laikā nepaliktu bez siltumapgādes, norāda RRVB pārstāvji.

Biedrībā atzīmē, ka būtiska projekta daļa ir detalizācija un interjera izstrāde, papildinot, ka patlaban notiek darbs arī pie Vāgnera teātra bibliotēkas izveides, kura ieņems centrālo telpu Vāgnera ielas fasādē, un piecu metru augstās zāles sienas aizņems grāmatu plaukti līdz griestiem.

Nākamais darbu posms sāksies ar ēkas pamatu nostiprināšanu un pagrabstāva izbūvi. Plānots, ka būvdarbi ilgs trīs gadus un Rīgas Vāgnera teātri atklās 2027.gada rudenī.

RRVB skaidro, ka, atjaunojot Vāgnera teātri, tiks panākti vairāki būtiski ieguvumi, kas ne tikai veicinās kultūras pasākumu dažādību un pieejamību Latvijas iedzīvotājiem, bet arī stiprinās Rīgas un Latvijas kā kultūras centra tēlu un saikni ar Rihardu Vāgneru, kas šajā namā divus gadus (1837-1839) bija kapelmeistars. Projekts plāno ne tikai ēkas un teātra zāles atjaunošanu, bet arī veidot meistarklases un Vāgnera muzeju.

Namā tiks realizēta Vāgnera vīzija "GesamtkunstWerk21" - inkubators visiem mākslas veidiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Dons: «Esmu gandarīts ar paveikto»

Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Kultūra Latviešu dziedātājs Kanters ar draugu palīdzību gatavo jaunu albumu (+VIDEO)

"Mēs savā ikdienā skrienam un reizēm piemirstam, ko no dzīves vēlamies".

Kultūra Eirovīzijā uzvar Šveice; Dons - 16.vietā

Latvijas pārstāvis dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ("Neīsts") starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 16.vietā, bet Zviedrijas pilsētā Malme sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Šveici pārstāvošais dziedātājs Nemo (pilnā vārdā Nemo Metlers) ar dziesmu "The Code" ("Kods"), kopā iegūstot 591 punktu.

Lasiet arī

Kriminālziņas Žurnāls: NA draud valsts finansējuma zaudēšana uz gadu

Nacionālajai apvienībai (NA) draud valsts finansējuma zaudēšana uz gadu un prasība atmaksāt aģitācijā pārtērētos 210 000 eiro, vēsta žurnāls "Ir".

Ekonomika Piensaimnieks: «Līdz gada beigām Latvijā būs nedaudz ap 100 000 govju» (+VIDEO)

Ražošanas saimniecības izmanto mazāk dabas, resursu, mazāk dzīvnieku.

Kriminālziņas Krievija izsludinājusi meklēšanā Jāni Vitenbergu

Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi meklēšanā Saeimas deputātu Jāni Vitenbergu (NA), Igaunijas bijušo Policijas un robežsardzes departamenta ģenerāldirektoru Elmāru Vaheru un kādreizējo ārlietu ministru Urmasu Reinsalu, kā arī vairākas citas esošās un bijušās amatpersonas no Baltijas valstīm un Polijas.

Sabiedrība IeM: Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila

Šogad četros mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojuši 6457 Ukrainas pilsoņi, un bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila, taču ievērojami mazāka nekā 2023.gadā, kad šajā pašā laika periodā ieceļoja 40 496 Ukrainas pilsoņi, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotā informācija.