• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts kases pārvaldieks Āboliņš: Naudas ir un ļoti daudz, bet...

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:16, 19.05.2020 1


Naudas atlikums Valsts kasē ir 2,8 miljardi eiro, bet nenotiek tās plūsma, otrdien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā sacīja Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.


Foto: LETA

Vērtējot līdzekļu apjomu Valsts kasē, Āboliņš uzsvēra, ka "naudas ir un ļoti daudz". Pēc viņa sniegtās informācijas, līdzekļu atlikums Valsts kasē ir aptuveni 2,8 miljardi eiro.

"Tas ir labi. Bet, no vienas puses, ir pieņemti lēmumi [par naudas līdzekļu iespējamu novirzīšanu] un saistības ir uzņemtas, bet, no otras puses, naudas plūsma lielā daļā gadījumā nav notikusi. Gaidām, kad nauda vairāk plūdīs no kases," sacīja Āboliņš.

Valsts kases pārvaldnieks arī informēja, ka pēdējo divu nedēļu laikā Valsts kase veikusi divas emisijas, piesaistot kopumā aptuveni 65 miljonus eiro. Āboliņa vērtējumā, pieprasījums pēc obligācijām ir augsts, vienlaikus Valsts kases pārvaldnieks novērojis, ka pieprasījums pēc divu gadu obligācijām ir lielāks, nekā pēc piecu gadu obligācijām. Āboliņš uzsvēra, ka arī turpmāk Valsts kase plāno izlaist divu un piecu gadu obligācijas.

Tāpat Valsts kases pārvaldnieks informēja par sadarbību ar starptautiskajām kredītreitingu aģentūrām, piemēram, pagājušajā nedēļā situācija Latvijā tika skaidrota aģentūrām "Moody`s" un "Standard&Poor's". Āboliņš piebilda, ka pagaidām nav zināms šo aģentūru lēmums par Latvijas kredītreitingu, tomēr abas aģentūras interesējušas par valsts sniegto atbalsta apmēru Covid-19 krīzes laikā un tā ietekmi uz valsts parāda apmēru.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu Latvijā līdz 9.jūnijam ir izsludināta ārkārtējā situācija. Pēc finanšu ministra Jāņa Reira (JV) iepriekš paustā, valsts iespējamais atbalsts Covid-19 krīzes mazināšanai sasniedzis četrus miljardus eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Ekonomika Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Lasiet arī

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sports Latvijas hokeja izlasei pievienojas uzbrucējs Dzierkals

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas pirms gaidāmā pasaules čempionāta piektdien papildināja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.