• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kā caurā maisā? E-veselības uzturēšanas iepirkumam atvēlēs 5,39 miljonus

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:16, 19.01.2020


E-veselības sistēmas uzturēšanas iepirkumam, kuru plānots izsludināt februāri, atvēlētais finansējums veidos 5,39 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Tanita Tamme-Zvejniece.



Viņa pastāstīja, ka iepirkums tiek veikts ar mērķi atrast e-veselības sistēmas uzturētāju uz nākamajiem trīs gadiem. Konkursa uzvarētājam būs jāveic nepieciešamie uzlabojumi sistēmas funkcionalitātes nodrošināšanai. Dienesta pārstāve klāstīja, ka konkursa uzvarētājam būs arī ikdienā jānodrošina nepieciešamie uzturēšanas darbi, piemēram, cukura diabēta kartes aizpildīšanas un e-receptes izrakstīšanas sistēmu pilnveide, tostarp veicot labojumus zāļu devu un vienību skaita atainošanā. To, kāda veida jauninājumi nepieciešami, esot noteikusi e-veselības lietotāju padome.

Plānots arī atkārtoti izsludināt konkursu e-veselības testa vides izveidei. Pagaidām vēl nav zināms, kad tieši šis konkurss tiks izsludināts, bet dienestā norādīja, ka iepirkuma summa būšot 112 000 eiro. Savukārt iepirkuma mērķis būs atrast uzņēmumu, kurš varētu sakārtot, kā arī atjaunināt e-veselības testa vidi, lai tajā būtu iespējams veikt e-veselībā nepieciešamo uzlabojumu un jauninājumu testēšanu.

Tamme-Zvejniece pastāstīja, ka šāds konkurss jau tika rīkots pagājušā gada oktobra beigās, bet nepietiekamā finansējuma dēļ noslēdzās bez rezultāta. NVD šādu iespēju sākotnēji neparedzēja, jo pirms iepirkuma izsludināšanas tika veikta tirgus izpēte, kurā tika aptaujāti nozares uzņēmumi par šāda pasūtījuma iespējamajām izmaksām. Līdztekus NVD pārstāve norādīja, ka konkursam atvēlētais termiņš, proti, līdz 2019.gada beigām, esot bijis pārāk īss.

Jau ziņots, ka šonedēļ notikušajā e-veselības lietotāju padomes sēdē tika paziņots par turpmākajiem sistēmas uzlabojumiem un plānotajiem iepirkumiem.

Iepriekš arī NVD direktors Edgars Labsvīrs intervijā Latvijas Radio klāstīja, ka e-veselības sistēmai ārējās sistēmas uzturētāja nav jau ilgāk nekā gadu un, viņaprāt, tas nav normāli.

Savukārt TV3 raidījumam "900 sekundes" dienesta direktors nesen stāstīja, ka tuvākajos trīs gados e-veselības trešajā kārtā plānots investēt desmit miljonus eiro. Investīciju rezultātā e-veselība kļūs sakārtotāka, tai skaitā būs ieviesti elektroniskie nosūtījumi un pieraksti, kas tiks integrēti ar visām medicīnas iestādēm, skaidroja NVD direktors.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sports PSG futbolisti nodrošina Francijas čempiontitulu

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) futbolisti svētdien pēc tuvākās sekotājas "Monaco" zaudējuma 31.kārtas spēlē nodrošināja Francijas čempiontitulu trešo sezonu pēc kārtas.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".