• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vairāki Martinsona uzņēmumi nonākuši hokejista Ņikuļina ģimenes īpašumā (+FOTO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 09:41, 07.10.2019


Vairāku dažādos kriminālprocesos ierautajam Mārim Martinsonam agrāk piederējušo uzņēmumu patiesā labuma guvēja Jekaterina Ņikuļina ir pieredzējušā Krievijas hokejista Iļjas Nikuļina sieva, noskaidrojis LTV raidījums "de facto".


Foto: LETA

Starp šiem uzņēmumiem ir tādi kā būvfirmas "Velve", "Moduls Engineering" un "Lucidus", nekustamo īpašumu attīstītāji un pārvaldnieki "Dzintaru parks", "Profs nekustamie īpašumi", "Jaunatnes Hokeja centrs", "Dzintara rezidence", "Priežceļi" un citi, liecina "firmas.lv" informācija. Vairākos no tiem patiesais labuma guvējs aizvien gan ir arī Martinsons vai viņa bērni.

LTV atgādina, ka pirms vairākiem gadiem Martinsona vietā par būvuzņēmumu īpašnieku kļuva viņa dēls Mārcis. Vēl pēc dažiem gadiem "Velve" un "Moduls Engineering" pārņēma ar Martinsonu ģimeni nesaistīta firma "IVN Finance", kuras īpašnieki slēpās aiz Maltas ofšoriem. Kad uzņēmumiem lika atklāt patiesos labuma guvējus, izrādījās, ka tā ir Jekaterina Ņikuļina.

"de facto" noskaidroja, ka Ņikuļina ir hokejista Iļjas Ņikuļina sieva. Ņikuļins spēlējis Krievijas izlasē, KHL klubos Kazaņas "Ak Bars" un Maskavas "Dinamo". Šobrīd 37 gadus vecais hokejists ir bez kluba un trenējas Rīgā. Ar Martinsonu viņš esot pazīstams vismaz kopš 2011. gada, kad abiem piederēja daļas ātro kredītu uzņēmuma "4finance" īpašniecē - kādā Maltas ofšorkompānijā.

LTV secina, ka starp Martinsonu un Ņikuļinu joprojām pastāv draudzīgas attiecības, jo raidījums nofilmēja brīdi, kad Ņikuļins kopā ar Martinsonu Jūrmalā devās agrā rīta skrējienā. Martinsons uz "de facto" jautājumiem neatbildēja, bet Ņikulins apliecināja, ka viņa sieva pārņēmusi būvniecības biznesus un Martinsonam ar šiem uzņēmumiem vairs nav nekādas saistības.

Ņikuļina sievai piederošās firmas "MN Holding" vadītāja Jekaterina Kotova skaidrojusi, ka būvniecības uzņēmumi nopirkti par Ņikuļina nopelnīto hokejista karjeras laikā. Kotova arī norādījusi, ka Martinsonam ar būvfirmām neesot attiecību un stratēģiskus lēmumus pieņem bijušais hokejists pats.

Ņikuļins parakstījis līgumu ar Maskavas "Dynamo"


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Lasiet arī

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.