• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ielidojošos pasažierus nu kontrolē stingri - no anketēšanas vairs neizšmaukt

Teksta izmērs Aa Aa
COVID-19
LETA 20:37, 11.09.2020


Pirmajā nedēļā pēc pastiprinātas aviopārvadātāju kontroles būtiski uzlabojusies Latvijā ielidojošo pasažieru anketēšanas kvalitāte, aizpildīto apliecinājumu apmēram ceturtdien sasniedzot 98,8% no visiem ar lidmašīnām ielidojošajiem pasažieriem, informēja Civilās aviācijas aģentūra (CAA).


Foto: LETA

No 3.septembra ir paplašināts to valstu saraksts, uz un no kurām pārvadātāji ir tiesīgi veikt lidojumus. Lai nodrošinātu, ka pasažieri ievēro viņiem uzlikto pienākumu aizpildīt apliecinājumu par epidemioloģisko drošības pasākumu ievērošanu pēc ierašanās Latvijā, CAA 3.septembrī Latvijas starptautiskajām lidostām uzdeva pastiprināti uzraudzīt anketēšanas procesu un, nepieciešamības gadījumā, nodrošināt pasažieru anketēšanu lidostā.

CAA informēja, ka 4.septembrī anketas aizpildījuši 74,8% ielidojošo pasažieru, 5.septembrī - 78,8%, 6.septembrī - 91,3%, 7.septembrī - 97,8%, 8.septembrī - 94,9%, 9.septembrī - 95,4%, bet ceturtdien, 10.septembrī - jau 98,8%. CAA norāda, ka nereti vienā apliecinājumā ir informācija par vairākiem pasažieriem, visbiežāk, vecāki pierakstījuši datus par bērniem, ar ko ceļo kopā. Līdz ar to kontrolējošajām iestādēm tiek nodota plašāka informācija par ieceļotājiem.

CAA 10.septembrī rīkoja starpinstitūciju sanāksmi par anketēšanas procesa kvalitāti. Tika konstatēts, ka šonedēļ divu lidojumu laikā netika ievākti apliecinājumi no pasažieriem. Ar konkrētajām aviokompānijām notikusi saziņa un tās apliecinājušas, ka šādas situācijas neatkārtosies.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) atzinīgi novērtēja sadarbību ar aviācijas nozari, jo epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā operatīvi iespējams no aviopārvadātājiem saņemt informāciju par kontaktpersonām lidojuma laikā.

Saskaņā ar SPKC datiem laikā no 2020.gada 10. līdz 36.nedēļai Latvijā ir 404 ievestie Covid-19 saslimšanas gadījumi pa visiem pārvietošanās veidiem (aviopārvadājumi, sauszemes ceļi, jūras pārvadājumi).

CAA pastiprināti turpinās anketēšanas procesa uzraudzību un drošuma prasību ievērošanu aviācijas nozarē, lai aviācija arī turpmāk saglabātu drošākā pārvietošanās veida statusu.

CAA aicina pasažierus aizpildīt apliecinājumus jau pirms lidojuma. Apliecinājumi pieejami CAA mājaslapā.

Saskaņā ar spēkā esošo normatīvo regulējumu, ikviena pasažiera pienākums ir pirms ieceļošanas Latvijā aizpildīt apliecinājumu, norādot savus personas datus, valstis, kurā persona uzturējusies pēdējo 14 dienu laikā, kā arī apņemoties ievērot Latvijā noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus un norādot vietu, kurā persona nepieciešamības gadījumā pašizolēsies. Šis apliecinājums pasažierim jānodod gaisa kuģa apkalpei.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

COVID-19 Ceturtdien Latvijā reģistrēti 395 Covid-19 gadījumi; 4 mirušajiem

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 395 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par četru ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Trešdien Latvijā reģistrēti 498 Covid-19 gadījumi; 2 mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 498 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par divu ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Otrdien Latvijā reģistrēti 645 Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 645 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Latvijā slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 272

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoto ar Covid-19 inficēto pacientu skaits ir samazinājies no 278 līdz 272, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Lasiet arī

Interesanti fakti 5. maijā Inženieru arsenāls Daugavpils cietoksnī svinēs gadadienu (+VIDEO)

Gada laikā Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs ir ieguvis labu praktisko pieredzi un plāno arvien aktīvāk strādāt.

Ekonomika Lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība pieaugusi par teju 10% (+VIDEO)

Eiropas Zaļais kurss un stingrāki vides noteikumi ietekmē nozari, liekot saimniekiem meklēt ilgtspējīgākus risinājumus.

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Sabiedrība Valsts prezidents neatkarības atjaunošanas gadadienā novēl izjust lepnumu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienā novēl izjust vairāk lepnuma nekā pieticības, priecāties par Latvijas cilvēkiem, kā arī radīt prieku tiem, kuri paši to nespēj atrast.