• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Gobzema partija Kariņam pārmet atbalsta nenodrošināšanu ģimenes ārstiem

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 21:33, 05.10.2021


Saeimas deputāta Alda Gobzema partija "Likums un kārtība" (LuK), atbildot uz Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) izteikto kritiku, pārmet premjeram atbalsta nenodrošināšanu ģimenes ārstiem.


Foto: LETA

Kariņš ir paudis nostāju, ka atsevišķiem Saeimas deputātiem un "pseido politiķiem" jāuzņemas atbildību par cilvēku musināšanu Covid-19 jautājumos, kas rezultējusies ar cilvēku nevakcinēšanos, dramatiskiem saslimstības rādītājiem un tā, ka arvien jauni cilvēki mirst no Covid-19.

Kā aģentūru LETA informēja Gobzems, LuK šos Kariņa izteikumus uzskata par vērstiem pret viņiem. LuK atbildes paziņojumā pārmet valsts amatpersonām "haotisku un kaitniecisku rīcību Covid-19 apkarošanā". Partijas ieskatā, ģimenes ārsti esot nepietiekami iesaistīti ar Covid-19 sasirgušo personu sākotnējā aprūpē un uzraudzībā, par ko esot atbildīgs Kariņš.

LuK ieskatā, no valdības puses neesot piešķirts atbilstošs finansējums medicīnas māsu skaita palielināšanai Latvijas slimnīcās, "nodrošinot normālu Covid-19 nodaļu darbu un neapdraudot ar citām slimībām sirgstošo pacientu aprūpi". Nozares pārstāvji gan ir atzīmējuši, ka valstī vispār nav medicīnas personāla rezervju, kas ļautu palielināt aprūpējamo skaitu.

Kā ziņots, Kariņš pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes izteicās, ka "noteiktiem parlamentāriešiem" un tiem, kurus varot saukt par "pseido politiķiem" un kuri musina cilvēkus nevakcinēties, būtu jāuzņemas atbildību par valstī esošo situāciju. Kariņš pārmeta, ka šie cilvēki mēģina iestāstīt, ka Covid-19 pandēmija nav, attiecīgi ka nav nepieciešams vakcinēties, un, viņaprāt, to var nosaukt par melošanu.

Jau ziņots, ka pašlaik Latvijā ir izveidota virkne partiju, kas savu darbību balsta ap Covid-19 jautājumu un izmanto pret valsts Covid-19 apkarošanas politiku vērstu retoriku, piemēram, Gobzema "Likums un kārtība", Aināra Šlesera "Latvija pirmajā vietā", "Boikota partija", "Brīvai stiprai Latvijai".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Lasiet arī

Sabiedrība LIZDA ar Siliņu pārrunās pedagogu streika vienošanās izpildi

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šodien plkst.13 tiksies ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), lai pārrunātu pedagogu streika vienošanās izpildi, aģentūru LETA informēja LIZDA.

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.