• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Anglijā bez maksas nodrošinās D vitamīnu. Kā tas saistīts ar Covid-19?

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
Diena.lv 12:07, 29.11.2020


Anglijas iedzīvotājiem valdība paredzējusi nodrošināt bezmaksas D vitamīnu. Akciju plānots uzsākt janvārī, četros mēnešos nodrošinot D vitamīnu līdz pat teju trīs miljoniem cilvēku, atsaucoties uz izdevumu The Guardian, ziņo Diena.



Sakarā ar Covid-19 ierobežojumiem, cilvēki iekštelpās uzturās vairāk nekā parasti, kas nozīmē, ka daudziem ir lielāks D vitamīna trūkuma risks.

Lielbritānijas Veselības un sociālās aprūpes ministrs Mets Henkoks norāda, ka valdība veic pasākumus, lai nodrošinātu neaizsargātajiem indivīdiem bezmaksas vitamīnus, kas ir svarīgi un nepieciešami, lai varētu turpināt savus darba pienākumus pat vistumšākajos ziemas mēnešos.

"Tas stiprinās iedzīvotāju vispārējo veselību, uzturēs viņu kaulus un muskuļu veselus, un pats svarīgākais - samazinās spiedienu uz mūsu veselības aprūpes sistēmu," norādīja Henkoks.

Sabiedrības veselības valsts aģentūra Anglijā iesaka iedzīvotājiem dienā uzņemt 10 mikrogramus D vitamīna no oktobra līdz marta sākumam, it īpaši vecāka gada gājuma cilvēkiem, kuri reti iet ārā, un cilvēkiem ar tumšu ādas krāsu.

Lielbritānijā tiek veikti pētījumi, lai izpētītu saikni starp D vitamīnu un Covid-19 izplatību. Londonas Karalienes Marijas universitātē tiek veikts projekts, kas pēta, vai cilvēku D vitamīna trūkuma novēršana ziemas periodā var samazināt Covid-19 un citu akūto elpceļu infekciju risku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Lasiet arī

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Ekonomika Rīgas ostā pārkrauto kravu apmērs pirmajā ceturksnī sarucis par 10,8%

Rīgas brīvostā šogad pirmajos trijos mēnešos pārkrauti 4,708 miljoni tonnu kravu, kas ir par 10,8% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas publiskotā informācija.