• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kas notiek ar gripu? Pagājušajā nedēļā nav atklāta neviena saslimšana

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 16:20, 28.11.2020 4


Pagājušajā nedēļā, no 16.novembra līdz 22.novembrim, Latvijā nav klīniski apstiprināts neviens jauns gripas gadījums, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) iknedēļas pārskats par akūtu augšējo elpceļu infekciju un gripas izplatību.


Foto: LETA

Nedēļu iepriekš ģimenes ārstu prakses bija ziņojušas par diviem gripas gadījumiem, tie abi bija fiksēti Jūrmalā.

Savukārt pagājušajā nedēļā par gripas pacientiem nav ziņojušas ne ģimenes ārstu prakses, ne arī stacionārās ārstniecības iestādes.

Arī akūtu augšējo elpceļu infekciju gadījumos pacientu vēršanās ambulatorajās iestādēs aizvadītajā nedēļā bijusi zemāka, nekā parasti tiek novērots šajā laika periodā. Vidēji tika reģistrēti 921,5 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kas gan ir nedaudz vairāk nekā nedēļu iepriekš, kad tika reģistrēti 895,4 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Latvijas Infektoloģijas centra laboratorijā pagājušajā nedēļā klīniskajos paraugos gripas vīrusi nav noteikti, taču ir atklāti citi respiratorie vīrusi - rinovīrusi, adenvīrusi, cilvēka metapneimovīrusi, bokavīruss un enterovīruss.

Pagājušajā nedēļā bijis salīdzinoši zems atklāto pneimonijas gadījumu skaits - ar pneimoniju ambulatorajās iestādēs vērsušies astoņi pacienti, kas ir par vienu pacientu mazāk nekā nedēļu iepriekš. Pneimonijas gadījumi reģistrēti gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Vispārējās izglītības iestādes pagājušajā nedēļā apmeklēja 62,2% skolēnu, kas ir par vienu procentpunktu mazāk nekā nedēļu iepriekš. Zemais apmeklējums skaidrojams ar attālinātām mācībām skolēniem no 7.klases. Savukārt pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēja 73% reģistrēto bērnu, kas ir par 0,9 procentpunktiem vairāk nekā nedēļu iepriekš.

Kopš gripas sezonas sākuma, par kuru uzskatāma nedēļa no 28.septembra līdz 4.oktobrim, joprojām nav ziņots par nevienu nāves gadījumu pacientiem ar apstiprinātu gripas infekciju.

Pagājušajā sezonā SPKC ir apkopojis informāciju par 26 letāliem gadījumiem, savukārt iepriekšējā - 2018. līdz 2019.gada - sezonā tika reģistrēti 86 gripas slimnieku nāves gadījumi.

SPKC sagatavotajā pārskatā norādīts, ka Pasaules Veselības organizācijas Eiropas reģionā nedēļā no 16.novembra līdz 22.novembrim gripas aktivitāte saglabājās starpsezonu līmenī.

Jau gripas sezonas sākumā SPKC sociālajā vietnē "Twitter" izplatīja paziņojumu, aicinot iedzīvotājus ievērot distancēšanos ne tikai, lai novērstu inficēšanos ar Covid-19, bet arī ar gripu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Lasiet arī

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.

Ekonomika  Budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta

Latvija pietuvojusies "sarkanajai iezīmei" - Māstrihtas 3% no IKP robežai.

Ekonomika FM: 2024.gadā budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9%

Šajā gadā valdības budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP), pietuvojoties tuvu Māstrihtas 3% no IKP robežai, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā Latvijas Stabilitātes programmas projektā 2024.-2028.gadam, ko otrdien skata valdībā.