• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Satraucoši! Aizvien mazāk iedzīvotāju diennaktī izdzer ieteicamo ūdens devu

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 22:52, 25.10.2020 1


Piecu gadu laikā par 12% samazinājies to iedzīvotāju skaits, kuri diennaktī izdzer pietiekami daudz ūdens, liecina jaunākais "Mana Aptieka un Apotheka Veselības indekss".


Foto: LETA

Kā informēja "Apotheka" komunikācijas vadītāja Inga Cīrule, eksperti uzsver, ka, tuvojoties ziemai, cilvēkiem jāpievērš īpaša uzmanība dienā uzņemtā šķidruma daudzumam, jo tas nepieciešams ne vien normālai organisma funkcionēšanai, bet arī var būtiski palīdzēt stiprināt imunitāti.

Nedaudz vairāk nekā puse jeb 56% Latvijas iedzīvotāju diennaktī neizdzer pietiekami daudz ūdens. Starp retākajiem ūdens patērētājiem ir vīrieši - 62%, un cilvēki ar neveselīgu dzīvesveidu - 71%. Savukārt sievietes un cilvēki ar veselīgu dzīvesveidu ūdeni nepietiekamā daudzumā patērē attiecīgi 50% un 49%.

Kā norāda aptieku tīkla "Apotheka" sertificētā farmaceite Amanda Ozoliņa, pirms pieciem gadiem pētījuma rezultāti liecināja, ka vairāk nekā 50% Latvijas iedzīvotāju diennaktī izdzer vismaz 1 līdz 1,5 litrus ūdens, tikmēr šogad šis skaitlis jau ir mazāks - vien 44%.

Kā norāda eksperti, gada aukstajos mēnešos cilvēki mēdz ģērbties vairākos slāņos, ietīties segās un atrasties apsildītās telpās. Šāda mākslīgi apsildīta vide var izraisīt tā saucamo ziemas dehidratāciju, kuru ir grūtāk pamanīt, jo cilvēki mazāk svīst, kas ir galvenais dehidratācijas rādītājs vasarā.

Aukstajā laikā cilvēka ķermenis mitrumu zaudē arī citos veidos, piemēram, ar mutes un deguna izelpu, ko vislabāk var redzēt tieši ziemā. Turklāt būtiski atcerēties dzert ūdeni arī tad, ja to negribas - slāpju neesamība automātiski nenozīmē to, ka ķermenis ir saņēmis pietiekami daudz ūdens.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Veselība Ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē VM priekšlikumus

Abas ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē Veselības ministrijas (VM) priekšlikumus primārās veselības aprūpes stiprināšanai, kas iekļauti saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā.

Lasiet arī

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.