• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izpletņlēcējam, kurš nolaidās EČ finālturnīra stadionā, draud kriminālatbildība

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 21:33, 16.06.2021 1


Izpletņlēcējam, kurš otrdien īsi pirms Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra spēles starp Vācijas un Francijas izlasēm piezemējās Minhenes stadionā, draud kriminālatbildība, paziņojusi vietējā policija.


Foto:

Otrdien neilgi pirms F apakšgrupas spēles starp Francijas un Vācijas izlasēm Minhenes stadionā nolaidās izpletņlēcējs, taču viņa piezemēšanās nenoritēja pēc iecerētā plāna.

Izpletņlēcējs strauji pietuvojās stadionam un neilgi pēc tam aizķēra spēļu kameras stiprinājumus un trosi, kā rezultātā uz brīdi zaudēja kontroli pār izpletni, traumējot divus līdzjutējus. Abi fani nogādāti slimnīcā.

Minhenes policija vēlāk paziņoja, ka uzsākta izmeklēšana, kurā arī tiks pārbaudīts, vai likuma pārkāpējam ir iespējams piemērot kriminālatbildību. Tāpat policija vērtēs, vai vaininieks nav pārkāpis gaisa satiksmes noteikumus.

Vietējā policija atklāja, ka 38 gadus vecais izpletņlēcējs bijis viens no nevalstiskās organizācijas "Greenpeace" biedriem. Viņa dzelteno izpletni rotājis uzraksts "atbrīvojies no degvielas".

Izpletņlēcēja rīcību publiski nosodījusi Vācijas Futbola federācija (DFB), Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA), kā arī Bavārijas ministrs Markuss Sēderss, kurš norādīja, ka lietas izmeklēšana būs skrupuloza.

"Greenpeace" vēlāk publiskoja atvainošanos, paužot, ka protestētājam stadionā bija jānomet liela lateksa bumba, tādējādi demonstrējot nostāju pret autoražotāju "Volkswagen". Organizācija nebija plānojusi izpletņlēcēja piezemēšanos stadionā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko pārliecinoši iekļūst Madrides «WTA 1000» turnīra trešajā kārtā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību trešo kārtu.

Sports Latvijas hokeja izlase aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Lozannā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici.

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Lasiet arī

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Ekonomika Rīgas ostā pārkrauto kravu apmērs pirmajā ceturksnī sarucis par 10,8%

Rīgas brīvostā šogad pirmajos trijos mēnešos pārkrauti 4,708 miljoni tonnu kravu, kas ir par 10,8% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas publiskotā informācija.

Kultūra Luvra varētu piešķirt portretam «Mona Liza» atsevišķu telpu

Pasaules slavenākajam Leonardo da Vinči portretam "Mona Liza" Luvrā varētu atvēlēt atsevišķu telpu, sestdien paziņoja muzeja prezidente.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.