• Sandis,
  • Uldis,
  • Ulvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 21:21, 25.04.2024


Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.


Kristers Aparjods.
Foto: LETA

IeM un dienestu vadība pateicās sportistiem par augstajiem sasniegumiem un piederību iekšlietu resora saimei, kā arī par Latvijas un iekšlietu nozares popularizēšanu Latvijā un pasaulē, īpaši jauniešu vidū.

Savukārt Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas, Latvijas Kamaniņu sporta federācijas un Latvijas Biatlona federācijas pārstāvji pateicās IeM un dienestiem par sportistiem sniegto atbalstu.

2023. un 2024.gada sezonā kamaniņu sportā Kristers Aparjods ieguva trešo vietu Pasaules čempionātā sprintā un komandu stafetē, 35.vietu individuāli, kā arī ceturto vietu Eiropas Čempionātā, bet Pasaules kausā - otro vietu kopvērtējumā. Aparjodam izcīnītas desmit godalgotas vietas, no tām - trīs pirmās vietas.

Roberts Plūme un Mārtiņš Bots kamaniņu sportā ieguva pirmo vietu Pasaules čempionātā sprintā un trešo vietu komandu stafetē, septīto vietu divniekos, savukārt Eiropas čempionātā - otro vietu divniekos un ceturto vietu komandu stafetē. Pasaules kausā līdz ar to izcīnīta trešā vieta kopvērtējumā, kā arī izcīnītas 8astoņas godalgotas vietas, no tām piecas pirmās vietas.

Elīna Ieva Vītola Pasaules čempionātā kamaniņu sportā ieguva trešo vietu sprintā un komandu stafetē, kā arī ceturto vietu individuāli, bet Eiropas čempionātā ceturto vietu komandu stafetē un piekto vietu individuāli. Pasaules kausā līdz ar to ceturtā vieta kopvērtējumā, kā arī izcīnītas piecas godalgotas vietas, no tām divas pirmās vietas.

Kendija Aparjode Pasaules čempionātā kamaniņu sportā ieguva piekto vietu sprintā un sesto vietu individuāli, bet Eiropas čempionātā astoto vietu individuāli. Līdz ar to Pasaules kausā viņai devītā vieta kopvērtējumā, kā arī izcīnītas divas godalgotas vietas.

Gints Bērziņš Pasaules čempionātā kamaniņu sportā junioriem izcīnīja otro vietu, bet pieaugušo konkurencē desmito vietu sprintā un 11.vietu vīriešu individuālajās sacensībās, bet Eiropas junioru čempionātā pirmo vietu un desmito vietu pieaugušo konkurencē.

Savukārt bobslejā Emīls Cipulis Pasaules čempionātā ieguva ceturto vietu četrinieku un sesto vietu divnieku sacensībās, Eiropas čempionātā trešo vietu četrinieku un septīto vietu divnieku sacensībās, bet Pasaules kausa kopvērtējumā otro vietu četriniekos un piektā vieta divniekos, kā arī izcīnītas trīs godalgotas vietas.

Matīss Miknis Pasaules čempionātā bobslejā izcīnīja ceturto vietu četriniekos un sesto vietu divniekos, Eiropas čempionātā trešo vietu četriniekos un septīto vietu divniekos, bet Pasaules kausā kopvērtējumā viņam otrā vieta četriniekos un piektā vieta divniekos, kā arī izcīnītas divas godalgotas vietas.

Savukārt Dāvis Spriņģis Pasaules čempionātā bobslejā ieguva ceturto vietu četriniekos, Eiropas čempionātā trešo vietu četriniekos, bet Pasaules kausā kopvērtējumā otro vietu četriniekos, kā arī izcīnītas trīs godalgotas vietas.

Krists Lindenblats Pasaules čempionātā bobslejā ieguva ceturto vietu četriniekos, Eiropas čempionātā trešo vietu četriniekos, bet Pasaules kausā kopvērtējumā otro vietu četriniekos, kā arī izcīnītas trīs godalgotas vietas.

Jēkabs Kalenda Eiropas čempionātā bobslejā ieguva astoto vietu divniekos un 11.vietu četriniekos, bet pasaules kausā kopvērtējumā desmito vietu četriniekos un 13.vietu divniekos, kā arī piecas reizes izcīnīta vieta pirmajā desmitniekā.

Savukārt biatlonā Baiba Bendika Pasaules čempionātā ieguva piekto vietu sprintā, astoto vietu individuāli jauktajā stafetē, 11.vietu iedzīšanā, 15.vietu 4x6 kilometru (km) stafetē, 19.vietu jauktajā stafetē, 23.vietu masu startā un 67.vietu klasikā, kā arī Pasaules kausā viņai piektā vieta individuāli jauktajā stafetē, 16.vieta 4x6 km stafetē, 21.vieta klasikā, 22.vieta iedzīšanā, 23.vieta sprintā un jauktajā stafetē, bet kopvērtējumā - 52.vieta.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas basketbolisti olimpisko spēļu kvalifikācijā šodien tiekas ar Filipīnām

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā mačā tiekas ar Filipīnām. Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19, tiešraidē to pārraidot kanālam TV6.

Sports Turcijas un Nīderlandes futbolisti iekļūst Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā

Turcijas un Nīderlandes futbolisti otrdien Vācijā iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Sports Latvijas basketbolistiem uzvara olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā

Latvijas vīriešu basketbola izlase otrdien Rīgā ar uzvaru uzsāka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.
Latvija ar 83:55 (17:13, 28:11, 13:17, 25:14) pārspēja Gruziju.

Sports Latviju pārstāvējušais cīkstonis Gluhovs kļuvis par Krievijas pilsoni

Savulaik Latvijas vadošais jauktās cīņu mākslas (MMA) cīkstonis Konstantīns Gluhovs kļuvis par Krievijas pilsoni, savā "Telegram" kanālā paziņoja sportists.

Lasiet arī