• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nuggets spēlētājs Jokičs atzīts par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 09:49, 09.06.2021


Denveras "Nuggets" centra spēlētājs Nikola Jokičs atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2020./2021.gada sezonas vērtīgāko spēlētāju.



Jokičs ir pirmais "Nuggets" basketbolists un pirmais serbu spēlētājs, kurš ticis pie šāda pagodinājuma. No Eiropas basketbolistiem iepriekš par vērtīgākajiem spēlētājiem atzīti tikai vācietis Dirks Novickis un iepriekšējo divu sezonu MVP Jannis Adetokunbo no Grieķijas.

Tāpat 2014.gada NBA draftā ar 41.numuru izvēlētais Jokičs ir viszemāk draftētais spēlētājs, kurš saņēmis MVP balvu, neskaitot trīskārtējo labāko spēlētāju Mouzesu Melounu, kurš vispār nebija draftēts. Iepriekš no drafta zemākajām izvēlēm par vērtīgākajiem atzīti Adetokunbo un Stīvs Nešs, kuri savulaik tika draftēti ar 15.numuru.

Balsošanā par vērtīgāko spēlētāju piedalījās 100 mediju pārstāvi un vienu balsojumu noteica arī līdzjutēji. Jokičs saņēma 91 pirmo vietu un 971 punktu. Filadelfijas "76ers" centram Žoelam Embīdam bija 586 punkti, Goldensteitas "Warriors" aizsargam Stefanam Karijam 452 punkti, Milvoki "Bucks" uzbrucējam Adetokunbo 348 punkti un Fīniksas "Suns" aizsargam Krisam Polam - 139 punkti. Aiz pirmā piecinieka ar 42 punktiem palika Luka Dončičs.

Savā sestajā NBA sezonā Jokičs piedalījās visās 72 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji guva 26,4 punktus, izcīnīja 10,9 atlēkušās bumbas, veica 8,4 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,3 bumbas. Bez Jokiča tikai Oskars Robertsons un Rasels Vestbruks spējuši sezonu noslēgt ar vidēji 26,0 punktiem, 10,0 bumbām zem groziem un 8,0 rezultatīvām piespēlēm.

Jokičs saņems NBA pirmā komisāra Morisa Podolofa vārdā nosaukto balvu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports «Borussia» uzvar Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē

Dortmundes "Borussia" futbolisti trešdien svinēja uzvaru pirmajā UEFA Čempionu līgas pusfināla mačā.

Sports «Hurricanes» un «Avalanche» sasniedz Stenlija kausa izcīņas otro kārtu

Karolīnas "Hurricanes" un Kolorādo "Avalanche" otrdien nodrošināja vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā.

Sports Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics".

Sports Šilovs neglābj «Canucks» no otrā zaudējuma Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas mačā atvairīja 20 metienus, taču neglāba Vankūveras "Canucks" no otrās neveiksmes.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.